Site logo

Reparatorii români de material rulant caută la Innotrans 2024 noi furnizori și noi clienți

25 septembrie 2024
Innotrans 2024Innotrans 2024

Reparatorii de material rulant din România sunt prezenți la InnoTrans 2024, unde caută noi clienți și noi furnizori de piese de schimb pentru activitatea lor. Absența notabilă din acest an este cea a Remarul 16 Februarie. Club Feroviar a vizitat standurile companiilor românești prezente la evenimentul expozițional de la Messe Berlin și acum vă prezintă prima parte.
La InnoTrans, cel mai mare târg de profil din lume, care se desfășoară la Berlin în perioada 24-27 septembrie 2024, sunt prezentate locomotive, vagoane, automotoare, rame electrice și cu propulsie pe hidrogen, motoare și alte accesorii.
Numai că orice vehicul și orice motor – fie el rutier, aerian, naval sau feroviar – au nevoie de reparații periodice sau în urma unor evenimente accidentale. În ceea ce privește transportul pe calea ferată, căci el face obiectul publicației noastre, de aceea există în lume reparatori de material rulant. Ei există și în România, iar cei mai mulți dintre ei au la InnoTrans 2024 standuri de prezentare a serviciilor pe care le pot oferi.

Trei reparatori din Grupul Grampet

Innotrans 2024

La ediția din acest an a târgului sunt prezenți reparatorii de material rulant Atelierele CFR Grivița din București, Electroputere VFU Pașcani, RELOC Craiova și Reva Simeria.

Cu excepția primului, toți fac parte din Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica. Aceștia sunt prezenți la standul grupului-mamă de la Messe Berlin, cu dimensiuni peste medie, alături de Grup Feroviar Român. Electroputere VFU Pașcani are în derulare un contract cu SNTFC CFR Călători, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru modernizarea unor vagoane ale operatorului feroviar de stat. De asemenea, Reloc Craiova derulează procesul de modernizare a 19 locomotive ale CFR Călători, un contract similar având și Softronic Craiova, însă la aceasta din urmă vom reveni cu un articol separat.

Atelierele CFR Grivița, în căutarea unor noi oportunități de afaceri


Innotrans 2024

Și societatea bucureșteană Atelierele CFR Grivița are un contract cu operatorul feroviar de stat pentru repararea de vagoane, cu finanțare asigurată prin PNRR.

La standul lor l-am găsit pe Dan Dogaru, director în cadrul companiei, cu care am stat de vorbă pe tema prezenței societății la InnoTrans Berlin.
”Practic, ca de obicei, am venit la InnoTrans să facem un studiu de piață, o cercetare a pieței de profil. Interacționăm cu cei care ne-au fost clienți de-a lungul timpului, dar suntem și în căutare de noi clienți. De asemenea, căutăm constant noi producători de piese de schimb, materiale și componente utilizate pe parcursul procesului tehnologic”, ne-a declarat Dan Dogaru. Alături de el mai sunt prezenți la evenimentul expozițional și alți trei specialiști din cadrul companiei, pe diverse domenii de activitate, care sunt în căutare de noutăți în branșă.

Remarul 16 Februarie, singurul reparator absent

Așa cum am mai scris, companiile feroviare de stat lipsesc, însă sunt prezente companii private din România. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, sunt prezente zece companii românești, în ordine alfabetică acestea fiind: Astra Vagoane Călători, Atelierele CFR Grivița, Benoli Tech, Contrail Machinery, Electroputere VFU Pașcani, Flexibil SRL, Hiarom Invest, RELOC, Reva și Softronic.
Dintre reparatorii de material rulant din România, este de notat absența la ediția din acest an (la InnoTrans 2022 a fost prezent) a Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca, societate deținută de omul de afaceri Călin Mitică.

InnoTrans 2024, în cifre

La ediția din acest an a InnoTrans, pe o suprafață de 200.000 mp, în 42 de hale și în aer liber, peste 2.900 de expozanți din 59 de țări își prezintă cele mai recente produse și inovații.
Exponatele, care includ trenuri regionale și de mare viteză, tramvaie, locomotive hibrid și vehicule de întreținere a căilor ferate sunt garate pe cei 3.500 de metri de cale ferată, unde vizitatorii pot vedea de aproape sistemele direct lângă sălile de expoziție.


Share