Serbia desemneaza un Organism Notificat pentru linia Belgrad-Budapesta

Administratorul de infrastructura din Serbia a desemnat compania Ricardo Certification sa indeplineasca rolul de Organism Notificat pentru sectiunea de 184 de km a proiectului de modernizare a liniei Belgrad-Budapesta pe teritoriul sarb.
In urma acestei hotarari, Organismul Notificat trebuie sa actioneze ca parte terta independenta si sa realizeze activitatile de verificare in etapele de planificare, constructie si testare.
„Lucrarile vor fi indeplinite folosind procedurile Organismului Notificat acreditat, iar echipa noastra de experti a fost testata si i s-a confirmat nivelul de competenta necesar. Suntem incantati de colaborarea cu Caile Ferate Sarbe pentru finalizarea acestei sectiuni de modernizare a liniei de cale ferata de mare viteza”, a declarat Micjiel Vernooij, director de operatiuni, Ricardo Certification.
Lucrarile de modernizare vor permite trenurilor sa circule la viteze de pana la 200 km/h, reducand timpul de calatorie dintre cele doua orase la trei ore.
In noiembrie, administratorul de infrastructura sarb si RZD International au semnat un contract in valoare de 247 de milioane de dolari pentru constructia si reabilitarea sectiunii de 40 de km, Stara Pazova – Novy Sad, parte a liniei Belgrad-Budapesta. Lucrarile sunt programate sa inceapa in primul trimestru al acestui an.