Site logo
28 martie 2020
Sindicaliștii de la CFM Feroviarii din Republica MoldovaSindicaliștii de la CFM Feroviarii din Republica Moldova

Sindicaliștii de la CFM și-au amânat congresul care fusese programat, încă de la finele anului trecut, să aibă loc pe 19 martie, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

Sindicaliștii de la CFM Feroviarii din Republica Moldova

Consiliul Federației Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFM) a luat decizia de a amâna desfășurarea Congresului al VI-lea, care fusese programat pentru 19 martie de forul de conducere încă din data de 13 decembrie 2019.

Decizia a fost luată pentru a se conforma hotărârilor Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind situația epidemiologică din țară legată de infecția cu COVID-19, informează site-ul Vocea Poporului. Tot în această decizie se menționează că hotărârea privind stabilirea datei desfășurării lucrărilor Congresului FSFM va fi aprobată doar după stabilizarea situației epidemiologice în Republica Moldova, într-un termen nu mai mare de două săptămâni după anularea interdicției de a organiza și desfășura manifestări, întruniri în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

Sindicaliștii de la CFM au decis prelungirea mandatului lui Ion Zaporojan

De asemenea, s-a decis prelungirea mandatului organelor de conducere ale Federației Sindicale a Feroviarilor, inclusiv al lui Ion Zaporojan, președintele în funcție al FSFM, până la data desfășurării celui de-al VI-lea Congres al Federației.

Conform agendei Congresului al VI-lea al Federației Sindicale a Feroviarilor, cei 80 de delegați, aleși din rândurile a peste 6.850 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă mai bine de 97% din numărul angajaților întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova, urmau să analizeze activitatea Prezidiului Consiliului FSFM în perioada 2015-2020.

Este un document care reflectă realizările Federației Sindicale a Feroviarilor, problemele curente și măsurile de perspectivă în ceea ce privește protecția drepturilor, a intereselor colective și individuale ale angajaților Căii Ferate din Moldova. Totodată, urmau să fie alese organele de conducere ale Federației.

La Congresul al VI-lea al FSFM urmau să fie prezenți invitați din sindicatele de branșă din țările CSI, din țările baltice și Georgia.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share