Site logo
2 aprilie 2024

Sindicaliștii de la metrou vor protesta joi, 4 aprilie, în fața Guvernului. Protestul a fost autorizat de primarul general Nicușor Dan.

Conducerea Unitatea – Sindicatui Liber din Metrou (USLM) a trimis o adresă către Primăria Municipiului București în care i-a solicitat primarului general Nicuşor Dan să ia la cunoștință că în data de joi, 4 aprilie 2024, între orele 14.30 – 15.30, în fața Guvernului României, în Piața Victoriei, se va desfășura o adunare publică (pichet de protest, depunere de documente).

„La această adunare publică vor participa circa 500 de persoane. Scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului salariaților Metrorex – membri USLM, în legătură cu:

  1. Neaplicarea prevederilor CCM-Metrorex 2023/2024, a Legii nr. 367/2022 şi a Codului Muncii actualizat, prin aplicarea Legii 296/2023;
  2. Deficitul de personal si deficitul de finanțare, tragerea unui semnal de alarmă asupra riscului major în blocarea activității metroului bucureștean;
  3. Lipsa unui BVC Metrorex 2024 îndestulător pentru buna desfășurare a activității;
  4. Nerespectarea prevederilor Legii 195/2020 – Statutul Personalului Feroviar”, se arată în documentul citat.

reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Primarul Nicușor Dan a autorizat protestul

Primarul general Nicușor Dan a autorizat protestul sindicaliștilor de la metrou.

„Pe durata de desfăşurare a manifestaţiei se vor folosi bannere, pancarte si mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare. Totodată o delegaţie formată din patru persoane va depune un memoriu la registratura instituţiei pichetată. Nu se va perturba traficul pietonal şi rutier din zonele pichetate. Paza bunurilor, asistenţa medicală şi salubrizarea zonei se va face prin grija organizatorului atât pe toată durata de desfăşurare a evenimentului, cât şi la încheierea acestuia”, se arată în răspunsul Primăriei Capitalei.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share