Site logo
SRCF Galați a primit o singură ofertă pentru modernizarea gării Adjud, nod feroviar
17 septembrie 2024
modernizarea gării Adjud Modernizarea stațiilor de cale ferată trenuri anulate de CFR Călători lucrări la infrastructură în zona Moldovei probleme pe calea ferată trenuri cu traseu modificatmodernizarea gării Adjud Modernizarea stațiilor de cale ferată trenuri anulate de CFR Călători lucrări la infrastructură în zona Moldovei probleme pe calea ferată trenuri cu traseu modificat

Sucursala Regională de Căi Ferate Galați a primit o singură ofertă pentru modernizarea gării Adjud, nod feroviar la intersecția Magistralei 500 cu secția de circulație 501.

La începutul lunii august, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România – Lot SRCF Galaţi, stațiile Râmnicu Sărat, Adjud, Făurei, Mărăşeşti – staţia Adjud”. Valoarea totală estimată este de 12.798.494,59 lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro, după cum a scris Club Feroviar la vremea respectivă.



O firmă implicată în scandalul de la Gara de Nord

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost luni, 16 septembrie 2024, la ora 15:00. În SEAP anunțul a apărut abia marți și indică faptul că a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii Gdo Mov Impex SRL (lider), 3D Arhigrup, CMA Construct Development, SC Velmanit Impex SRL.

Gdo Mov este firma care va realiza și prima etapă a modernizării Gării de Nord din București, contract a cărui atribuire a iscat un mare scandal. Aceeași firmă a depus recent și unica ofertă pentru executarea lucrărilor rămase la modernizarea gării Brașov.

În cadrul proiectului de modernizare a stației Adjud se vor realiza numai intervenții la clădirea de călători. Proiectul are următoarele obiective specifice: • modernizarea clădirii de călători din stația CF Adjud, cu accentul pus pe spaţiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială, dar și a facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv; • asigurarea cu sisteme noi de ventilație/încălzire; • înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc; • amenajarea de zone de parcare pentru autoturisme și pentru biciclete; • eficientizarea spațiilor ca urmare a recompartimentărilor spațiilor interioare; • amenajarea unui spațiu exterior pentru depozitarea deșeurilor menajere în tomberoane; • modernizarea echipamentului de telecomunicaţii; • în vederea reducerii costurilor cu consumul de energie electrică, dar și pentru a asigura o energie „verde”, a fost prevăzut un sistem fotovoltaic.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share