Slide


PARTENERI:

Subiecte feroviare la Parlamentul European, în ultima sesiune plenară din 2022

By

Marți are loc ultima sesiune plenară la Strasbourg din 2022, umând a fi dezbătute subiecte feroviare în Parlamentul European.

Mai multe subiecte sunt legate de industria transporturilor feroviare. La nivelul comisiilor, pe zona feroviară vor exista dezbateri și voturi importante, potrivit lui Gheorghe Falcă, europarlamentar.

În Comisia pentru transport și turism (TRAN) vor avea loc în plen dezbateri și vot asupra planului de acțiune pentru dezvoltarea transportului feroviar transfrontalier de călători pe distanțe lungi, ca alternativă la avion.

Subiecte feroviare la Parlamentul European

Tot ca urmare a inițiativelor comisiei TRAN, va fi supus la vot un Raport referitor la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind abrogarea Regulamentului (CEE) nr. 1108/70 al Consiliului, de introducere a unui sistem de înregistrare contabilă a cheltuielilor aferente infrastructurilor de transport feroviar, rutier și pe căi navigabile interioare și a Regulamentului (CE) nr. 851/2006 al Comisiei (precizarea posturilor care se vor înscrie la diferite poziții din situația contabilă, prezentate în anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 1108/70 al Consiliului).

„Vom vota un Raport referitor la propunerea de regulament al Consiliului privind aplicarea articolelor 93, 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene anumitor categorii de ajutoare de stat în sectorul transportului feroviar, al transportului pe căile navigabile interioare și al transportului multimodal”, spune Gheorghe Falcă.

În fine, marți la Strasbourg, la sediul Parlamentului European se votează și raportul referitor la propunerea de Regulament al Consiliului privind aplicarea articolelor 93, 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene pentru anumite categorii de ajutoare de stat în sectorul transportului feroviar, al transportului pe căile navigabile interioare și al transportului multimodal.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share