Slide Slide Slide


PARTENERI:

Trei oferte pentru Magistrala 6 de metrou, tronsonul Băneasa-Otopeni. Toate turcești

By

Pentru Magistrala 6 de metrou, tronsonul Tokyo (Băneasa Shopping City, mall-ul lui Puiu Popoviciu)-Otopeni, au fost depuse trei oferte, toate din partea unor companii din Turcia.

Magistrala 6 de metrou”Și secțiunea 2 a Magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni are ofertanți. Toate cele trei firme calificate în procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru secțiunea 2 a Magistralei M6, respectiv Tokyo – Aeroport Henri Coandă, au depus ofertele la termenul stabilit.

Cei trei ofertanți lideri sunt:

  1. ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.
  2. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.
  3. GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.

Secțiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde șase stații:

– Washington

– Paris

– Bruxelles

– Otopeni

– Ion I.C. Brătianu

– Aeroport Otopeni”, a scris pe pagina sa de Facebook secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu. 

Al doilea tronson din Magistrala 6 de metrou, oprit de Cătălin Drulă

Începerea licitației pentru construcția tronsonului 2 al M6, Tokyo-Aeroport Henri Coandă fusese stopată de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Apoi, pe 17 noiembrie 2021, Metrorex a scos la licitație contractul privind proiectarea și execuția M6, Tokyo-Aeroport Otopeni, în valoare de 265 de milioane de euro.

Acest tronson va asigura legătura Aeroportului Otopeni și a zonei de nord a ariei metropolitane la rețeaua de metrou din București și la rețeaua feroviară din România prin Gara de Nord. Prin extinderea Magistralei 4 până la Gara Progresu se va realiza o legătură importantă nord-sud care va lega cele două aeroporturi Otopeni și Băneasa cu Gara de Nord, Gara Progresu, Gara Băneasa și Gara Basarab. Lungimea estimată a Magistralei 6 este de 14 km și va avea un număr de 12 stații.

Pe 8 martie 2022, Metrorex a semnat cu turcii de la Alsim Alarko contractul pentru Magistrala 6 de metrou, primul tronson, până la stația Tokyo, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share