Slide


PARTENERI:

Trenuri anulate în Turcia, după ce Recep Tayyip Erdogan a băgat țara în carantină

By
trenuri anulate în Turciatrenuri anulate în Turcia

Sunt zeci de trenuri anulate în Turcia începând de sâmbătă, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a băgat țara în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

trenuri anulate în Turcia

Au fost anulate, începând de azi, toate trenurile Intercity şi au fost limitate zborurile interne, în timp ce numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la aproape 5700 – cu o treime într-o singură zi – şi s-au confirmat 92 de decese provocate de epidemia de COVID-19, informează Agerpres.

Directorul general al companiei Turkish Airlines, Bilal Eksi, a precizat că zborurile interne vor face legătura doar între Ankara, Istanbul şi câteva oraşe mari. Începând de sâmbătă, ora 16,00, pasagerii vor avea nevoie de aprobarea unui guvernator de provincie pentru a putea porni la drum.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut vineri concetăţenilor săi să intre în ”carantină voluntară”, întreruptă doar pentru cumpărături de strictă necesitate. În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii virusului, el a anunţat interzicerea tuturor curselor aeriene internaţionale spre şi dinspre Turcia. Pentru deplasările între oraşe urmează să fie necesară aprobarea unui guvernator, a mai spus şeful statului.

Trenuri anulate în Turcia și limitarea libertății de mișcare

În aceeaşi zi, Ministerul de Interne de la Ankara a făcut un apel la populaţie să rămână acasă. Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va fi permisă doar cu adeverinţă medicală, în caz de deces al unui membru de familie apropiat sau pentru cei care nu dispun de cazare.

Ministerul Sănătăţii a comunicat, tot vineri, că toate demisiile sunt suspendate pe termen de trei luni pentru întreg personalul din sistemul public şi privat de sănătate, pentru a se asigura necesităţile spitalelor, clinicilor şi altor unităţi medicale.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share