Site logo
VIDEO Automotorul Electroputere VFU Pașcani, în teste pe inelul de la Făurei
2 decembrie 2021

Automotorul Electroputere VFU Pașcani a circulat pe inelul de la Făurei, destinat testării materialului rulant de către Autoritatea Feroviară Română (AFER).

Imaginile au fost postate pe YouTube și Facebook de către reprezentanții uzinei din Pașcani, membră a Grupului Grampet.

Automotorul fabricat la Pașcani este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/h și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor). Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.

Proiectul trenului de la Pașcani a început în 2011-2012, când s-a decis construirea unui DMU (Diesel Multiple Unit), iar materialele au început să sosească în 2013-2014 pentru construirea acestui prim prototip. Mare parte dintre componente vin de la companii cunoscute din Europa, iar designul exterior și cel al cabinei au fost realizate la Pașcani. În ultima perioadă, automotorul a fost testat pe mai multe tronsoane de cale ferată din România.

După peste 95.000 de probe pentru toate echipamentele cu care este dotat și pentru serviciile de trafic, automotorul produs la Pașcani a primit certificarea CF, ultima și cea mai importantă în domeniul feroviar.

Inelul de la Făurei a fost construit în 1978

Autoritatea Feroviară Română – AFER deține, în localitatea Făurei, județul Brăila, Centrul de Testări Feroviare Făurei dotat pentru efectuarea unor tipologii de încercări şi probe specifice domeniului feroviar.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978, iar în perioada 2003-2008 a trecut printr-un amplu program de modernizare prin accesarea de fonduri europene. În prezent există posibilitatea de a efectua încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/oră, se precizează pe site-ul AFER.

Probele, încercările și testele care pot fi realizate în cadrul Centrului de Testări Feroviare Făurei respectă condițiile stipulate în Specificațiile Tehnice de Interoperabilitate şi alte documente tehnice de referinţă specifice domeniului feroviar, fiind obligatorii în procesul certificării de produs și punerii în funcție a materialului rulant sau a altor subsisteme caracteristice sistemului feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share