Slide


PARTENERI:

VIDEO Klaus Iohannis a anunțat măsurile de relaxare de la 1 iunie. Revin trenurile internaționale

By
măsurile de relaxare de la 1 iunie stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi după amiază măsurile de relaxare de la 1 iunie. De luni vor fi redeschise terasele, se va putea circula cu trenul fără declarație pe propria răspundere și vor reveni în circulație trenurile internaționale.

măsurile de relaxare de la 1 iunie stare de alertă

Măsurile au fost anunțate joi după-amiază de șeful statului, care a avertizat în continuare că trebuie atenție și trebuie respectate regulile de igienă, pentru că nu se poate vorbi despre o reducere semnificativă a cazurilor de coronavirus în România.

”Se reia transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă”, a anunțat Klaus Iohannis.

Prima garnitură feroviară internațională care ar putea reveni în circulație este Trenul Prietenia, București-Chișinău. Asta pentru că, recent, autoritățile din Republica Moldova au anunțat că au ridicat interdicția transporturilor feroviare internaționale.

Trenul Dacia, București-Viena, va mai avea de așteptat, pentru că în Ungaria starea de urgență va fi ridicată abia pe 20 iunie.

Măsurile de relaxare de la 1 iunie. Își pot relua circulația trenurile internaționale

CFR Călători a anunțat, pe 14 mai, că repune în circulație, gradual, începând de pe 15 mai, trenurile anulate în starea de urgență. La data respectivă, operatorul feroviar de stat preciza că trenurile internaționale anulate din cauza stării de urgență vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini și recomandările Uniunii Europene.

Acum, ele pot fi repuse în circulație chiar mai devreme.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share