Site logo
3 iunie 2020
investiții în calea ferată

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după o întrevedere cu prim-ministrul Ludovic Orban, investiții în calea ferată din fonduri europene.

investiții în calea ferată

Șeful statului a spus că este în discuţie o propunere a Comisiei Europene ca fondurile multianuale să fie discutate la pachet cu fonduri destinate revigorării economice, ceea ce înseamnă că Români ar beneficia de fonduri mai mari, precizând că urmează însă etapa de negociere, în 18-19 iunie, când va fi Consiliul European.

”Ne pregătim să atragem fonduri substanţiale pe care le vom folosi în beneficiul românilor”, a precizat Iohannis, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

Urmează investiții în calea ferată

”Ne-am concentrat pe două teme importante: fondurile europene şi legile justiţiei. Fondurile europene – este în discuţie o propunere a CE pe care noi o găsim bună. Vom beneficia şi noi, România, de mai multe fonduri europene decât am avut înainte de criză în plan.  Avem de-a face cu un proiect al Comisiei pe care îl găsim bun, însă urmează fazele de negociere. Vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante, nu doar revigorare economică, dar vom investi în autstrăzi, în linii de cale ferată, proiecte de energie verde, vom investi bani în sistemul de sănătate, de învăţământ. Suntem decişi să ne batem cu toţii pentru a primi o sumă cât mai importantă”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

România ar urma să primească 33 miliarde de euro din Planul de redresare de 750 miliarde de euro propus de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de coronavirus de tip nou. Cele 33 miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar şi credite în condiţii avantajoase.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share