Site logo
30 iulie 2020

Șefii de tren pot da amenzi călătorilor care nu poartă mască și, în general, celor care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Șefii de tren pot da amenzi

Călătorii din metrou sau tren sunt încurajați să sune la 112 și să-i reclame pe cei de lângă ei care nu poartă măști, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. El a mai spus că, în trenuri, șefii de tren îi pot amenda pe cei care încalcă regulile.

Șefii de tren pot da amenzi. ”Aici putem vorbi de riscuri majore”

”Este obligația șefului de tren, a Poliției TF, a instituțiilor chemate să aplice sancțiuni în momentul în care, într-un compartiment, unul sau doi călători nu poartă mască, restul poartă. Este inadmisibil. Am văzut situații și situații, și la metrou, aproape 300.000 de călători într-o singură zi. Aici putem vorbi de riscuri majore dacă nu respectăm regulile. Din fericire, la metrou nu am întâlnit situații critice în care să constatăm că cetățenii nu poartă mască”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, marți seară la Digi24.

„Avem asigurat și aici la accesul în cele 53 de stații o firmă de pază, poliția metrou, avem sprijin din partea Jandarmeriei și încercăm să impunem toate măsurile de siguranță sanitară”, a completat ministrul.

Întrebat ce să facă oamenii atunci când văd că un călător nu poartă mască, Lucian Bode a spus: „Să sesizeze urgent șeful de tren, polițistul care însoțește trenul, să sune la 112. Să folosească toate mijloacele prin care poate să anunțe o instituție a statului pentru a transmite un mesaj”.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share