Site logo
30 iulie 2020
șef de tren la Softrans Trenurile Softrans revin în circulație Softrans anulează toate trenurile rama Softrans RES 001 renovată

O zi de muncă a unui șef de tren la Softrans durează 18 ore, pe ruta Craiova-Brașov și retur, cu tot cu pauza dintre sosire și plecare.

șef de tren la Softrans Trenurile Softrans revin în circulație Softrans anulează toate trenurile rama Softrans RES 001 renovată
FOTO România Feroviară

Jurnaliștii de la Recorder au făcut un reportaj, însoțindu-l pe angajatul companiei craiovene de transport feroviar de călători pe ruta menționată.

Când şi-a ales meseria, Paul Birin şi-a propus să schimbe imaginea tradiţională a naşului de tren: cu costumul bleumarin ponosit, şapca aşezată neglijent şi buzunarele ticsite cu mărunţiş. Să fie el exemplul pozitiv şi pentru colegi, şi pentru călători: „Am o deviză – toată lumea trebuie să plătească bilet“, spune Paul Birin. E mândria lui că n-a luat niciodată bani de la călători fără să le taie chitanţă. De fapt, când povesteşte despre cum decurge ziua lui la serviciu pare că citeşte din fişa postului de şef de tren; atât de mult îşi respectă meseria, relatează site-ul citat.

O zi din viața unui șef de tren la Softrans începe cu trezirea la 3,15 dimineața

În zilele în care este de serviciu, Paul Birin se trezeşte la 3,15 dimineața, pentru că la ora 4,30 trebuie să iasă cu trenul din depoul aflat la câţiva kilometri de Craiova, pentru a ajunge în gară. La 5.45, trenul pleacă spre Braşov şi se mai întoarce înapoi în Craiova abia după ora 21,00. Sunt 18 ore în care Paul Birin trebuie să fie în permanenţă atent la tot ce se întâmplă tren: vagoanele să rămână curate, dezinfectantul să nu lipsească, călătorii să aibă bilet, să poarte mască, să înţeleagă de ce uneori trenul întârzie şi să ajungă cu toţii bine la destinaţie.

Citiți continuarea pe Recorder.ro.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share