Site logo
25 martie 2020
TGV sanitar tren sanitar pentru coronavirusTGV sanitar tren sanitar pentru coronavirus

Primul TGV sanitar va evacua în noaptea de miercuri spre joi 20 de bolnavi de coronavirus din Strasbourg și Mulhouse, epicentrul pandemiei din Grand Est, spre Pays de la Loire.

TGV sanitar tren sanitar pentru coronavirus

Obiectivul acestei operațiuni este de a elibera spitalele din regiune, care sunt la un pas de colaps din cauza fluxului foarte ridicat de pacienți infectați cu Covid-19. În Grand Est, primul focar de contaminare din Franța, au murit deja 407 persoane infectate cu coronavirusul de tip nou, o treime din decesele din întreaga Franță, notează Le Parisien.

”O premieră în Europa”, s-a felicitat ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, pentru operațiunea cu trenul sanitar. Transportul este coordonat de Samu (sistemul medical de urgență) din Paris.

Primul TGV sanitar este pregătit de un an de zile

Trenul este pregătit de mai bine de un an. A fost făcut chiar și un exercițiu, pe 21 martie 2019, în cadrul simulării unui atentat. Profesorul Pierre Carli, directorul Samu din Paris, explică utilitatea TGV-ului sanitar: ”Ceea ce facem noi aici este să validăm un concept”.

Scopul este de a transforma un tren care de regulă transportă pasageri într-un tren care transportă bolnavi. ”Acesta le va pemite să alba acces, din centrul unui oraș în centrul altuia, la spitalele specializate”, detaliază profesorul Carli. Acest lucru va permite ”o deplasare inter-regiuni”, dar și ”inter-zone de apărare”.

În interiorul trenului, deasupra scaunelor sunt fixate tărgi, iar vagonul bar este transformat în spațiu medical. Este o garnitură TGV care nu a fost modificată, cu vagoane etajate, care permite transportul a sute de persoane.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share