Ample proteste la Romvag Caracal și Meva Drobeta Turnu Severin, fabrici de vagoane de marfă controlate de grupul american Greenbrier, sunt în desfășurare de câteva zile. Angajații se plâng de nivelul scăzut al salariilor.
Angajații fabricii de vagoane din Caracal protestează în fața firmei, nemulțumiți de nivelul salariilor și de condițiile grele de muncă. Ei au întrerupt lucrul de patru zile, dar până acum nu au ajuns la vreun consens cu managerul instituției.
Salariații sunt nemulțumiți că banii pe care îi câștigă la fabrica de vagoane sunt puțini, iar condițiile de muncă sunt greu de suportat. ”Singura nemulțumire mare pe care o am este salariul raportat la altă uzină a aceluiași patron de la Arad. Cei de la Arad au de la 3.300-3.700 cel mai mic salariu, eu am 2.700, dar alți colegi au și mai puțin. Noi atât cerem, 500 de lei, adăugați la banii pe care îi avem”, a spus Stancu Paul, lăcătuș mecanic, citat de Impact.ro.
Proteste la Romvag Caracal. Negocierile cu patronatul au eșuat deocamdată
Oamenii spun că sunt hotărâți să nu renunțe la grevă până când revendicările lor nu sunt soluționate de patronat. Discuțiile între salariați și conducerea fabricii au început încă de săptămâna trecută, dar până acum nu au ajuns la vreun rezultat.
Angajații spun că liderul de sindicat este rudă cu directorul și nu a făcut niciun demers ca să-i ajute, de aceea își vor angaja un avocat ca să-i reprezinte în discuțiile cu administrația.
Conducerea Romvag Caracal nu a prezentat până acum un punct de vedere cu privire la protest. Fabrica de Vagoane Caracal este parte a Astra Rail Industries, alături de Astra Arad, dar și Meva din Turnu Severin. La Fabrica din Caracal sunt angajate 560 de persoane.
Proteste prelungite și la Meva Drobeta-Turnu Severin
La rândul lor, salariaţii de la Uzina de vagoane din Drobeta-Turnu Severin refuză de o săptămână să intre la lucru, nemulțumiți de salariile pe care le primesc, relatează Gazeta de Sud.
Toți cei aproape 400 de muncitori ai fabricii Meva Drobeta-Turnu Severin au întrerupt și marți activitatea. Este a şaptea zi consecutiv de când oamenii protestează în curtea uzinei, nemulțumiți de salariile mici și de faptul că le-au fost tăiate sporurile pentru condiții grele de muncă.
Uzina de vagoane are trei puncte de lucru, iar salariații de la Turnu Severin și Caracal spun că au cele mai mici salarii. (A.B.)
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail