Slide


PARTENERI:

VIDEO. Viteza de 200 km/oră depășită prima dată în 1970 în România. Cab View CFR Călători pe București Nord – Brașov

By

Societatea națională CFR Călători a realizat o filmare integrală a rutei București – Brașov din cabina mecanicului unui tren.


Filmarea este însoțită de informații interesante precum viteza trenurilor, diferența de nivel, formele de relief învecinate sau chiar detalii privind gările de pe traseu. Privitorii pot afla astfel, spre exemplu, că sub peroanele gării Predeal se află un izvor sau că IG Duca, premierul asasinat de legionari, era fiul lui George Duca, fost director general al Căilor Ferate Române.

Sinaia a avut de-a lungul timpului trei gări, dintre care două regale. În 2015, o locomotivă Transmontana Softronic a parcurs distanța București – Brașov într-un timp de 118 minute. În 1879, distanța București – Predeal era parcursă în șapte ore, căci la Predeal era granița dintre România și Austro-Ungaria, iar trenurile staționau mult.

Trenurile de test au depășit viteza de 200 de kilometri la oră între Buda și Florești în mai multe rânduri (prima dată în 1970) este o altă informație interesantă ce poate fi aflată prin parcurgerea clipului CFR Călători.

 

 

 

 

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share