Slide


PARTENERI:

Vrei să ajungi șef de tren? Trebuie să dai mită! Acuze la CENAFER

By

Un mesaj primit de Club Feroviar afirmă că șefi ai CENAFER ar fi cerut mită unor cursanți din Cluj pentru promovarea examenului de șef de tren. Acuze la CENAFER.

Publicația Club Feroviar a primit joi prin o aplicație de mesagerie instantanee un mesaj venit din partea unui grup de nouă cursanți (informație neverificată de noi) care susțin că li s-au cerut sume de ordinul sutelor de lei pentru a fi date președintelui de comisie, angajat CENAFER. Ar fi vorba de Bogdan Jiman care deține inclusiv o funcție de conducere în CENAFER.

Mai concret, cursanții ce se semnează cu numele de familie, fără prenume, ar fi fost solicitați să dea câte 200-400 de lei sume ce urmau să ajungă la Jiman la București.

Acuze la CENAFER

Redăm mesajul :

Bună dimineața! Ne-am făcut curaj, mai multe persoane care au susținut examen la CENAFER Cluj, pentru ca am terminat școala de șef de tren, să vă scriem cam ce și cum s-a întamplat: în primul rand ni s-a cerut să facem „cheta”, adică să adunăm între 200 și 400 de lei de cursant, pentru a-i fi dați președintelui de comisie, în persoana lui Jiman Bogdan care, am înțeles noi că este director general adjunct, dar care nu a fost prezent la Cluj în nicio zi de examen, dar colegii lui au cerut bani pentru a-i trimite la București!

Nu ar fi fost asa o problemă, dar noi am fost din toată țara, am cheltuit bani pe drum, pe cazare, ne-am plătit școală, deci nu am înțeles de ce trebuia să dăm acești bani pentru președintele pe care nici măcar nu l-am văzut la ochi, dar care avea înscris numele clar pe toate documentele pe care noi le-am semnat în timpul zilei de ieri, la probele de examen???? Știe oare Ministerul Transporturilor ce se întâmplă?”, scriu cei nouă semnatari ai mesajului.

Publicația Club Feroviar a încercat să ia legătura atât telefonic, cât și prin mesaj cu persoana de pe al cărei număr de telefon a fost trimis mesajul. La numărul respectiv nu a răspuns nimeni, nici la apel, nici la mesaj. Ulterior am contactat conducerea CENAFER căreia i s-a citit mesajul celor nouă cursanți. Fără a nega veridicitatea acestuia, conducerea CENAFER a afirmat că nu este exclus să fie vorba de o răzbunare. Pe de altă parte, Jiman într-adevăr nu ar fi fost prezent la Cluj – a confirmat CENAFER, dar în calitate de director general adjunct nici nu avea această obligație. Semnătura sa are mai degrabă confirmă respectarea cerințelor formale și nu este legată strict de examenul susținut la Cluj sau altundeva.

Nefiind prezent la Cluj, dacă informațiile sunt adevărate, este posibil ca cineva să fi cerut banii în numele lui, cu sau fără știința sa.

Ni s-a transmis totodată de către conducerea CENAFER, din partea lui Bogdan Jiman, că acesta își rezervă dreptul de a se adresa justiției pentru defăimarea sa, desigur nu împotriva publicației noastre care nu a făcut decât să reflecte exact situația.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share