Site logo
5 mai 2021

Marți, 11 mai 2021, vom iniția Webinariile CFiR în care companiile, instituțiile și asociațiile din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină vor putea să se prezinte, să expună diverse probleme care privesc personalul și să răspundă întrebărilor din public, iar instituțiile de învățământ să își prezinte oferta educațională pentru a atrage resursa umană către acest domeniu.

Webinariile CFiR vor avea loc prin intermediul aplicației Zoom, iar începând cu ora 11, doamna conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea, Decan, și domnul prof. dr. ing. Gabriel Popa, Prodecan, vor prezenta Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București: programele de studii, departamentele și laboratoarele, programul ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021.

Progamul acestei zile va fi următorul:

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către domnul Decan conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu

11:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021; vor prezenta doamna Decan Conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea și domnul Prodecan Prof. dr. ing. Gabriel Popa

12:00 GFR

13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu vor fi prezentate de către domnul Director General al CENAFER Mircea Dorobanțu

În cadrul prezentării este descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și sunt descrise departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

Webinarul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.


Vor răspunde întrebărilor voastre și vor susține prezentarea

Conf.dr.ing.Ilona Mădălina Costea – Decan

“Doamna Ilona Mădălina Costea a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 2006 și a fost asistent universitar până în anul 2013, când a obținut doctoratul în ingineria transporturilor, având tema ‘’Tehnologii utilizate în securitatea și siguranța căilor ferate’’. Este dețînătoarea unei diplome Postdoc în inginerie electronică și telecomunicații.

A publicat numeroase lucrări științifice în reviste de specialitate și le-a prezentat în cadrul unor conferințe internaționale de renume. Este implicată în peste 30 de proiecte de cercetare și este membră a unor asociații profesionale, cum ar fi: UVS România, IEEE România, ITS România și altele.

În perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Transporturi, iar din 2020 este decan.”


Prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan

Domnul Gabriel Popa a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 1985 și a obținut doctoratul în ingineria transporturilor în anul 1994 cu teza de doctorat ‘Contribuţii privind studiul regimurilor de funcţionare ale vehiculelor de tracţiune, mono-trifazate, echipate cu motoare asincrone, în condiţii de exploatare’’ și teza de abilitare cu titlul ‘’Studii privind îmbunătăţirea performanţelor de tracţiune şi dinamice ale vehiculelor feroviare’’. A fost inginer la Căile Ferate Române, manager consultant la compania Nightserve Ltd – UK, Londra, București și cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări în Tehnică Transporturilor. Activitatea didactică și-a început-o în anul 1988 că asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar universitar, iar din 2017 este profesor universitar în cadrul departamentului Material Rulant de Cale Ferată al Facultății de Transporturi.

Este autorul a patru cărți, a publicat numeroase articole științifice și lucrări de specialitate, a participat în proiecte de cercetare/dezvoltare/inovare și este dețînătorul unui brevet de invenție cu titlul ‘’Ansamblu feroviar de îmbarcare/debarcare şi transport a autovehiculelor grele pe/de pe vagoane de tip platformă joasă şi normală’’.

Este implicat în multe proiecte de cercetare/consultanță și este membru în diferite consilii și comisii de specialitate.

În prezent este prodecan al Facultății de Transporturi.


Sunt invitați să participe la această prezentare elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestei facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urmă o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultatea le organizează. De asemenea sunt așteptați și reprezentați ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau studiile oferite de facultate.

Webinariile CFiR vor avea loc prin intermediul aplicației Zoom

Pentru a va participa la webinar trebuie să vă înregistrați dând click aici sau să folosiți datele de conectare:

Webinar ID: 897 3672 0923

Parolă: 743580

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share