Site logo
2 ianuarie 2020
tramvai nou la Aradtramvai nou la Arad

În penultima zi din 2019 a fost recepționat primul tramvai nou la Arad din noul contract încheiat de Primărie cu Astra Vagoane Călători.

tramvai nou la Arad

”Astăzi a fost recepționat primul tramvai din cele 28 contractate de Primăria Arad și produse de Astra Vagoane Arad. Acest tramvai va intra in circulație din luna februarie 2020 și alături de cele 6 garnituri existene, sperăm că vor fi deservite, inclusiv, traseele din zona Micălaca”, a anunțat pe Facebook eurodeputatul PPE Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, care a atașat și o fotografie a noului tramvai.

Pe 31 mai, reprezentanţii Primăriei Arad au semnat un contract pentru achiziţia a 28 de tramvaie noi de la Astra Vagoane Călători, în următorii patru ani, pentru care va plăti 218,8 milioane de lei. Primarul de la acea vreme, Gheorghe Falcă, a semnat contractul cu reprezentanţii fabricii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a anunţat că în prima etapă vor fi cumpărate 18 tramvaie, prin două finanţări europene obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Pentru alte zece tramvaie există depus un al treilea proiect pe fonduri europene.

Primul tramvai nou la Arad din noul contract. Urmează alte 27

Contractul semnat la finele lunii mai vizează achiziţia tuturor celor 28 de garnituri, în următorii patru ani, şi are o valoare de 218,8 milioane de lei, cu TVA inclusă, faţă de 240 de milioane de lei, sumă estimată de municipalitate înainte de licitaţie. Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu cinci ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum chiar mai mic decât cel indicat de producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

“Urmează să mai facem o licitaţie pentru reabilitarea a 20 de tramvaie vechi, astfel că până în 2025 vom avea o flotă de 54 de tramvaie noi şi modernizate, care înseamnă, pe cap de locuitor, numărul unu în ţară. Niciun oraş nu va avea o flotă atât de mare de garnituri noi raportat la populaţie”, a spus Falcă.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share