Site logo

„POVEȘTI PE DRUMURI DE FIER” este cel mai nou proiect al organizației Carieră Feroviară în România (CFiR), născut din dorința de a apropia oamenii și de a-i așeza la aceeași masă. Pentru că poveștile vindecă și deschid porți în ziduri oarbe, ne-am gândit să derulăm un serial de PODCASTURI, în care fiecare episod va fi construit în jurul temei Carieră Feroviară.

În cadrul emisiunilor pe care le vom realiza, vom avea ca invitați practicieni și oficiali ai instituțiilor din domeniul feroviar, lideri de sindicat și patronat, respectiv lideri ai organizațiilor dedicate industriei feroviare. Nu în ultimul rând, ne vor trece pragul manageri și reprezentanți ai unor firme și organizații care și-au propus să se dezvolte și prin construirea unui capital bogat de imagine, atrăgându-și astfel resursa umană de care au nevoie, prin Unica platformă de recrutare dedicată domeniului feroviar și transportului urban pe șină (CFiR).

WEBINARII

urmăriţi înregistrările mai jos

În cadrul webinarului susținut pentru a prezenta oferta educațională și nu numai a Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri cu scopul de a atrage tinerii să urmeze cursurile acestei facultăți sau programele de masterat și doctorat, domnul decan Adrian Burlacu spunea că “împreună cu studenții vom schimba multe lucruri, iar ei vor face față cu brio provocărilor din viitor”.

În cadrul prezentării Facultății de Transporturi-UPB, susținute de doamna Decan Ilona Costea, a fost descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

GFR

Angajări la GFR și cursuri de formare profesională în cadrul companiei. Acestea au fost ”piesele de rezistență” anunțate de Amedeo Neculcea, director general adjunct al Grup Feroviar Român, în prezentarea susținută la Webinariile Carieră Feroviară în România (CFiR). Cel mai mare transportator feroviar de marfă din România caută să angajeze atât mecanici de locomotivă și șefi de tren, cât și ingineri și studenți în ani terminali.

Directorul General al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, domnul Mircea Dorobanțu, a prezentat “Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu”.

interviu

20 - 21
APRILIE

online

INTERVIURI
ONLINE

DESCHIS
09:00 - 16:00

Urmărește episoadele Povești pe Drumuri de Fier

Episodul 2
O incursiune în istoria Căilor Ferate Române – O instituție cu trecut, prezent și viitor

în cel de-al doilea episod vom face o incursiune în istoria Căilor Ferate Române – O instituție cu trecut, prezent și viitor, alături de invitatul nostru special: Mircea DOROBANȚU, Director General CENAFER.

Pentru că proiectul nostru este născut din dorința de a apropia oamenii și de a-i așeza la aceeași masă, vom povesti împreună cu dl. Dorobanțu despre Perioada de Glorie a Căilor Ferate Române (perioada interbelică), despre rolul pe care l-a jucat Carol I la apariția Căii Ferate, despre prima linie de cale ferată, despre principalele gări din România și importanța lor la nivel de securitate și siguranță națională, trenul regal, gările și saloanele regale. Tot aici, vom discuta, în egală măsură, despre personalul feroviar (flota feroviară) care era considerat A doua Armată a Țării (în perioada Interbelică) și despre viitorul Căilor Ferate Române.

Episodul 1
„Continuitatea unui ideal. Povestea din culisele unei vieți pe șine”

Episodul pilot este parte dintr-un lung serial de Podcasturi, gândit și clădit în jurul temei Carieră Feroviară și a purtat numele de „Continuitatea unui ideal. Povestea din culisele unei vieți pe șine”.

Primul nostru invitat care a deschis seria emisiunilor de succes a fost domnul inginer Octavian UDRIȘTE, o adevărată somitate în domeniul feroviar, care ne-a povestit cu dragoste și pasiune despre viața domniei sale, una dedicată și închinată carierei feroviare.

Astfel spus, am avut bucuria să-l descoperim pe „Domnu`U”, în calitate de inginer (inginer la 24 de ani), om de societate și optimistul de serviciu cu „vocative de feroviar” așezat fiind la masa noastră dedicată poveștilor ce au menirea de a apropia oamenii, de a vindeca și de a deschide porți, acolo unde nimeni nu crede că se poate.

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

 

Pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România trebuie să urmezi cei 5 pași de mai jos. Pentru a obține instrucțiunile detaliate dă click pe butonul de mai jos.

 1. Să urmărești ofertele angajatorilor pe site-ul târgului (urmărește tutorial video)
 2. Să te înscrii la interviuri (urmărește tutorial video)
 3. Să obții confirmarea din partea angajatorului pe email
 4. Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România (urmărește tutorial video)
 5. Să accesezi Zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu (urmărește tutorial video)

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

Să urmărești ofertele angajatorilor pe pagina târgului
  • pe măsură ce companiile se vor “alătura” acestui proiect își vor publica oferta;
  • va trebui să accesezi pagina fiecărui angajator pentru a vedea ce anunțuri publică;
  • intra pe anuntul dorit;
  • citeste cerintele si detaliile anuntului
pentru a nu rata noutățile care vor apărea poți sa te abonezi la newsletter-ul CFiR sau să ne urmărești pe social media: facebook și linkedin.
Să te înscrii la interviuri prin selectarea intervalului orar în care vrei să susții interviul și să completezi datele cerute
 • intră pe pagina fiecărui angajator în parte pentru a vedea ce anunțuri au fost publicate;
 • mergi la secțiunea “Programați-vă la interviu” și selectează unul dintre sloturile disponibile, completând toate datele care se cer – sloturile vor fi ocupate în ordinea “primul venit-primul servit”, iar programarea va fi confirmată de către angajator în funcție de compatibilitatea dintre datele din CV vs. cerințele postului;
 • completezi și trimiți cererea de programare la interviu şi aştepţi confirmarea pe email de la angajator.
Aşteptarea confirmării la interviu din partea angajatorului
 • după ce completezi și transmiți cererea de înscriere la interviu se vor parcurge următorii pași:
  • cererea ta va fi trimisă angajatorului, iar tu vei primi o confirmare pe email că această cerere a fost trimisă;
  • angajatorul va trebui să confirme sau să respingă cererea ta;

 • dacă cererea ta a fost aprobată vei primi un email cu linkul de înregistrare la interviu, pentru aplicația Zoom.
 • dacă cererea ta a fost respinsă, va trebui să refaci procesul de înregistrare, introducând  de data aceasta mai multe date concludente pentru angajator, astfel încât acesta să îți aprobe planificarea la interviu; refă pașii 1-2 de mai sus!
Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România
 • trebuie să îți instalezi aplicația Zoom pe dispozitivul pe care îl vei folosi pentru susținerea interviului; dispozitivul trebuie să fie echipat cu microfon, căști/boxe și, de preferat, cameră video;
 • te vei înregistra pentru interviu în aplicația Zoom urmând link-ul pe care l-ai primit pe email – vei introduce datele care ți se vor cere (aceleași date de identificare ca la înregistrarea pe platforma CFiR);
 • vei primi un email de confirmare a înregistrării pe Zoom, iar în acest email vei avea un link cu care vei putea să accesezi, în ziua interviului, sesiunea de Zoom dedicată Târgului de Carieră Feroviară în România.
Să accesezi zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu
 • vei accesa aplicația Zoom, unde vei fi introdus într-o cameră de așteptare;
 • pe toata durata cat te afli in sala de asteptare trebuie sa ai microfonul inchis si sa astepti pana cand vei fi invitat sa accesezi camera de interviu; cei care isi vor activa microfonul vor fi scosi din intalnire
 • când angajatorul va fi disponibil, vei fi invitat să accesezi “camera de interviu” – va trebui sa dai click pe butonul “breakout room”;
 • dupa ce te vei conecta la breakout room, iti vei activa microfonul si camera dispozitivului tau si vei susține interviul;
 • la final, cand vei fi invitat de angajator să părăsești camera de interviu, va trebui să dai click pe butonul „Leave” dupa care „Leave breakout room”, dacă dorești să te întorci în camera de așteptare Zoom, sau „Leave Meeting” să ieși definitiv din Zoom;
 • dacă ești planificat pentru mai multe interviuri va trebui să repeți acești pași pentru fiecare interviu în parte.

 

PARTENERI MEDIA

          

COLABORATORI

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.