Site logo

Webinariile CFiR reprezintă mediul perfect în care persoanele interesate de o carieră sau care lucrează deja în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină să primească informații de la reprezentanții companiilor, instituțiilor publice sau asociațiilor invitate să se prezinte pe ele și mediul de lucru și/sau să expună diverse probleme care privesc personalul.
De asemenea, la aceste webinarii vor fi invitați reprezentați ai instituțiilor de învățământ pentru a-și prezenta oferta educațională și perspectivele unei cariere după terminarea studiilor, cu scopul de a atrage resursa umană către acest domeniu.

Webinariile CFiR

Despre viitorul OAMENILOR din Căile Ferate Române

Vasile ȘECLĂMAN, Președinte OPSFPR – Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România, și Iulian MĂNTESCU, Președinte FML – Federația Mecanicilor de Locomotivă, la inițiativa CFiR – Carieră Feroviară în România și-au propus să deslușească tainele Legislației Feroviare ce se va aplica și va produce efecte în România, miercuri, 22 septembrie, începând cu ora 19.00, în cadrul unui Webinar CFiR desfășurat exclusiv online, la care pot participa feroviari din toată țara, ba mai mult, din toată lumea – așadar, cu circuit deschis, nu doar pentru feroviari, dar și pentru cei pasionați de domeniu.

În dezbaterea noastră, vom pleca de la Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, proiect ce urmează a fi dezbătut și promulgat în sesiunea parlamentară actuală cu amendamente, soluții și rezultate (acolo unde este cazul). Totodata, ne vom opri și asupra Statutului Personalului Feroviar, lege care a fost aprobată de Parlament și promulgată de Președintele României.

Demersul și efortul nostru comun (CFiRFML, OPSFPR) are ca scop final întocmirea unui document ce va cuprinde efectele celor două legi dezbătute, cu amendamentele aferente, problemele identificate și soluțiile propuse de către cei doi experți invitați. Mai mult, documentul va fi prezentat autorităților cu atribuții în domeniul feroviar.

Dumneavoastră, celor interesați de domeniul feroviar, și celor care vă pasă de viitorul Căilor Ferate Române, vă acordăm posibilitatea de a interveni cu întrebări, păreri, comentarii și observații la adresa comunicare@cfir.ro. Toate întrebările, adresate atât înaintea, cât și în timpul transmisiunii, vor fi centralizate și transmise către cei doi invitați ai noștri. Răspunsurile le veți primi în timp real pe facebook!

Vă invităm să aflăm împreună care este viitorul Oamenilor din Căile Ferate Române! 

Fiți cu ochii pe noi, miercuri, 22 septembrie, ora 19.00, pentru a afla cele mai actuale și folositoare informații din domeniul Feroviar!

Webinariile CFiR

 

Webinariile CFiR reprezintă mediul perfect în care persoanele interesate de o carieră sau care lucrează deja în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină să primească informații de la companiile, instituțiile publice și asociațiile invitate să se prezinte pe ele și mediul de lucru, să expună diverse probleme care privesc personalul și să răspundă întrebărilor din public sau de la instituțiile de învățământ care își vor prezenta oferta educațională menită a atrage resursa umană către acest domeniu.

Pentru a participa la Webinariile CFiR, care vor avea loc online prin intermediul aplicației Zoom, tot ce trebuie să faceţi este să vă înregistrați la fiecare în parte – la cel sau cele care vă interesează.

Toate prezentările se vor încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.

Participarea este gratuită

și accesibilă pentru toate persoanele care sunt în căutarea unui job, sau pur şi simplu interesate de acest domeniu.


Participanții trebuie să se înregistreze la fiecare webinar, iar apoi sa urmărească instrucţiunile primite pe email în apropierea  evenimentului.

WEBINARII

urmăriţi înregistrările mai jos

Prof.dr.ing. Gabriel Popa, Prodecan al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București, a moderat o incursiune foarte interesantă printre amintirile unor absolvenți din generații și vremuri diferite și îndemnurile acestora pentru noua generație de a urma cursurile acestei facultăți și de a alege să urmeze o carieră în domeniul ingineriei de transporturi.

conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, a prezentat, în cadrul Webinariilor CFiR, oferta educațională pentru viitorii studenți, masteranzi și doctoranzi și facilitățile facultății pe care aceștia le vor putea folosi, precum și posibilitățile de a dezvolta o carieră de succes după finalizarea studiilor.

În deschiderea webinarului Anna-Maria Dudas, director general al CENAFER a prezentat ”Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar, în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu”, iar Amedeo Neculcea, Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR), a avut o intervenție pentru a prezenta oferta de cursuri de calificare ale acestei companii. 

În cadrul prezentării vor fi descrise compania și mediul de lucru din cadrul ei, dar și facilitățile și beneficiile acordate angajaților. Cele mai importante și interesante aspecte care vor fi prezentate vor fi cele legate de strategia de personal a Grup Feroviar Român în anii următori, a posturilor pentru care vor face angajări și școlile/cursurile de calificare pe care le vor derula.

Vasile ȘECLĂMAN, Președinte OPSFPR – Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România, și Iulian MĂNTESCU, Președinte FML – Federația Mecanicilor de Locomotivă, la inițiativa CFiR – Carieră Feroviară în România și-au propus să deslușească tainele Legislației Feroviare ce se va aplica și va produce efecte în România

În cadrul prezentării Facultății de Transporturi-UPB, susținute de doamna Decan Ilona Costea, a fost descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Angajări la GFR și cursuri de formare profesională în cadrul companiei. Acestea au fost ”piesele de rezistență” anunțate de Amedeo Neculcea, director general adjunct al Grup Feroviar Român, în prezentarea susținută la Webinariile Carieră Feroviară în România (CFiR). Cel mai mare transportator feroviar de marfă din România caută să angajeze atât mecanici de locomotivă și șefi de tren, cât și ingineri și studenți în ani terminali.

În cadrul webinarului susținut pentru a prezenta oferta educațională și nu numai a Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri cu scopul de a atrage tinerii să urmeze cursurile acestei facultăți sau programele de masterat și doctorat, domnul decan Adrian Burlacu spunea că “împreună cu studenții vom schimba multe lucruri, iar ei vor face față cu brio provocărilor din viitor”.

Directorul General al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, domnul Mircea Dorobanțu, a prezentat “Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu”.

interviu

20 - 21
APRILIE

online

INTERVIURI
ONLINE

DESCHIS
09:00 - 16:00

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

 

Pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România trebuie să urmezi cei 5 pași de mai jos. Pentru a obține instrucțiunile detaliate dă click pe butonul de mai jos.

 1. Să urmărești ofertele angajatorilor pe site-ul târgului (urmărește tutorial video)
 2. Să te înscrii la interviuri (urmărește tutorial video)
 3. Să obții confirmarea din partea angajatorului pe email
 4. Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România (urmărește tutorial video)
 5. Să accesezi Zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu (urmărește tutorial video)

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

Să urmărești ofertele angajatorilor pe pagina târgului
  • pe măsură ce companiile se vor “alătura” acestui proiect își vor publica oferta;
  • va trebui să accesezi pagina fiecărui angajator pentru a vedea ce anunțuri publică;
  • intra pe anuntul dorit;
  • citeste cerintele si detaliile anuntului
pentru a nu rata noutățile care vor apărea poți sa te abonezi la newsletter-ul CFiR sau să ne urmărești pe social media: facebook și linkedin.
Să te înscrii la interviuri prin selectarea intervalului orar în care vrei să susții interviul și să completezi datele cerute
 • intră pe pagina fiecărui angajator în parte pentru a vedea ce anunțuri au fost publicate;
 • mergi la secțiunea “Programați-vă la interviu” și selectează unul dintre sloturile disponibile, completând toate datele care se cer – sloturile vor fi ocupate în ordinea “primul venit-primul servit”, iar programarea va fi confirmată de către angajator în funcție de compatibilitatea dintre datele din CV vs. cerințele postului;
 • completezi și trimiți cererea de programare la interviu şi aştepţi confirmarea pe email de la angajator.
Aşteptarea confirmării la interviu din partea angajatorului
 • după ce completezi și transmiți cererea de înscriere la interviu se vor parcurge următorii pași:
  • cererea ta va fi trimisă angajatorului, iar tu vei primi o confirmare pe email că această cerere a fost trimisă;
  • angajatorul va trebui să confirme sau să respingă cererea ta;

 • dacă cererea ta a fost aprobată vei primi un email cu linkul de înregistrare la interviu, pentru aplicația Zoom.
 • dacă cererea ta a fost respinsă, va trebui să refaci procesul de înregistrare, introducând  de data aceasta mai multe date concludente pentru angajator, astfel încât acesta să îți aprobe planificarea la interviu; refă pașii 1-2 de mai sus!
Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România
 • trebuie să îți instalezi aplicația Zoom pe dispozitivul pe care îl vei folosi pentru susținerea interviului; dispozitivul trebuie să fie echipat cu microfon, căști/boxe și, de preferat, cameră video;
 • te vei înregistra pentru interviu în aplicația Zoom urmând link-ul pe care l-ai primit pe email – vei introduce datele care ți se vor cere (aceleași date de identificare ca la înregistrarea pe platforma CFiR);
 • vei primi un email de confirmare a înregistrării pe Zoom, iar în acest email vei avea un link cu care vei putea să accesezi, în ziua interviului, sesiunea de Zoom dedicată Târgului de Carieră Feroviară în România.
Să accesezi zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu
 • vei accesa aplicația Zoom, unde vei fi introdus într-o cameră de așteptare;
 • pe toata durata cat te afli in sala de asteptare trebuie sa ai microfonul inchis si sa astepti pana cand vei fi invitat sa accesezi camera de interviu; cei care isi vor activa microfonul vor fi scosi din intalnire
 • când angajatorul va fi disponibil, vei fi invitat să accesezi “camera de interviu” – va trebui sa dai click pe butonul “breakout room”;
 • dupa ce te vei conecta la breakout room, iti vei activa microfonul si camera dispozitivului tau si vei susține interviul;
 • la final, cand vei fi invitat de angajator să părăsești camera de interviu, va trebui să dai click pe butonul „Leave” dupa care „Leave breakout room”, dacă dorești să te întorci în camera de așteptare Zoom, sau „Leave Meeting” să ieși definitiv din Zoom;
 • dacă ești planificat pentru mai multe interviuri va trebui să repeți acești pași pentru fiecare interviu în parte.

 

PARTENERI MEDIA

          

COLABORATORI

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.