Site logo
16 martie 2021

Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR) a încheiat un protocol cu Carieră Feroviară în România (CFiR) pentru promovarea reciprocă a imaginii, activității desfășurate și evenimentelor organizate.

Scopul urmărit este, pe de o parte, de a informa membrii asociației despre activitatea CFiR, precum și implicarea acestora în evenimentele organizate de CFiR, iar, pe de altă parte, de crește notorietatea OPSFPR și de a promova proiectele în care această este implicată.

Semnarea acestui protocol vine ca urmare a situației actuale de pe piața muncii din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină în care companiile găsesc din ce în ce mai greu resursă umană calificată.

Prin acest demers ne propunem, atât noi – CFiR, cât și OPSFPR, să semnalăm autorităților problemele existente în acest domeniu cu forța de muncă și să propunem soluții de remediere a lor, precum și să oferim posibilitatea companiilor din asociație să își facă cunoscută oferta de locuri de muncă, programe și soluții de calificare sau stagii de practică și internship-uri.

OPSFPR – CFiR, protocol pentru promovarea reciprocă a imaginii, activității desfășurate și evenimentelor organizate

OPSFPR va publica și distribui pe site-ul și pagina de facebook proprii informații despre evenimentele și newsletterul săptamânal CFiR, precum și orice alte informații care sunt de interes pentru membrii asociației. 

CFiR va publica la rubrica Blog de pe www.cfir.ro și la rubrica Cariera Feroviara în România de pe www.clubferoviar.ro orice informație furnizată de către OPSFPR cu scopul de a atrage resursa umană către domeniul transportului feroviar sau de a semnala/explica anumite aspecte legislative sau de altă natură care privesc resursa umană din acest domeniu.

Toate aceste materiale vor fi distribuite și prin intermediul newsletterului săptămânal și social media: linkedin, twitter și facebook.

VEZI ȘI: Carieră Feroviară în România (CFiR)-Club Feroviar-Facultatea de Transporturi-UPB, protocol pentru promovarea domeniului feroviar


Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR) reprezintă interesele comune ale Operatorilor de Transport Feroviar, membrii ai Organizației, în faţa autorităţilor publice;
Elaborează şi aplică strategia proprie, cu respectarea legislaţiei şi eticii profesionale şi sprijină respectarea normelor privind concurenţa loiala în activitatea economică, în relaţiile dintre membrii săi şi în relaţiile acestora cu alte societăţi sau grupuri de societăţi comerciale, regii, organizaţii interne şi internaţionale.

Printre principalele noastre obiective se regăsesc reprezentarea intereselor comune ale societăţilor comerciale membre ale organizației, în ceea ce priveşte reglementările în domeniul transportului feroviar, în faţa autorităţilor publice, de asemenea elaborarea şi aplicarea unei strategii proprii, cu respectarea legislaţiei şi eticii profesionale.

Ne-am propus să promovăm solidaritatea membrilor asociaţiei în scopul participării colective şi eficiente la dezvoltarea activităţii de transport, la rentabilizarea transportului feroviar şi creşterea competitivităţii lui pe piaţa transportatorilor precum şi  la dezvoltarea economică a ţării cât și să sprijinim dezvoltarea relaţiilor de colaborare între membrii organizației pentru creşterea  competitivităţii  acestora pe  piaţa  transportatorilor  feroviari   şi  pentru dezvoltarea capacităţilor de transport.

Începând cu luna noiembrie 2016, OPSFPR este membru cu drepturi depline în cadrul CONFEDERAȚIEI PATRONATULUI ROMÂN, iar din luna septembrie 2020 OPSFPR este membru asociat al CONFEDERAȚIEI PATRONALE CONCORDIA.


 

Carieră Feroviară în România (CFiR) este prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei feroviare, transportului urban pe șină și serviciilor adiacente.

Realizăm astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

Oferim posibilitatea tuturor companiilor care activează în industria de profil, dar și firmelor care au o componentă în domeniul feroviar sau cel al transportului urban pe șină, de a publica anunțuri de angajare, pentru internship-uri sau stagii de practică, de inițiere a unor cursuri de calificare sau stagii de definitivare.

Anunțurile publicate  sunt distribuite către potențialii candidați prin platformele de social media facebook, twitter și linkedin, newslettere periodice și site-ul partenerului media permanent Club Feroviar.

De asemenea, ne propunem să aducem la cunoștința vizitatorilor site-ului subiecte care afectează și influențează resursa umană din acest domeniu, prin articole publicate la rubrica Blog, și să ne ținem cititorii la curent cu cele mai importante noutăți din domeniul feroviar prin selecția de știri marca Club Feroviar, existentă pe site și în newsletterul săptămânal.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share