Site logo

Descoperă viitorul tău în lumea feroviară la ”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șina, a ajuns la cea de-a noua ediție și se va desfășura în format hibrid, 12-14 iunie – online și 13-14 iunie – fizic în Gara de Nord din București.

Indiferent dacă ești elev, student, proaspăt absolvent, un specialist cu experiență sau cauți o schimbare în carieră, acest eveniment îți oferă oportunitatea de a interacționa direct cu companii din domeniul feroviar și de a explora perspective noi sau de a afla cum poți intra în acest domeniu de mare viitor de la reprezentanții celor 3 instituții de învățământ prezente la târg.

Fie că ești deja parte din domeniul feroviar și cauți noi provocări, fie că vrei să îți dezvolți abilitățile într-o industrie în continuă evoluție, „Târgul de Carieră Feroviară în România” este punctul de întâlnire perfect! Aici vei avea ocazia să interacționezi cu reprezentanții celor mai importante companii din domeniul feroviar, operatori de material rulant sau infrastructură, companii de proiectare sau companii care oferă alte servicii conexe.

Vei descoperi atât oportunități de angajare și proiecte interesante, joburi pentru toate categoriile de ingineri, economiști, electricieni, lăcătuși, mecanici și multe altele, precum și posturi pentru calificări specifice domeniului feroviar, cât și companii care au oferte de înscriere pentru cursuri de calificare pentru meserii din domeniul feroviar.

Așadar, pregătește-te să îți construiești sau să îți continui viitorul într-unul dintre cele mai dinamice și captivante domenii ale industriei, să lucrezi într-o companie cu sursa de capital străin sau românesc.

Pregătește-ți CV-ul, pregătește-te să îți prezinți abilitățile și cunoștințele și ia parte la Târgul de Carieră Feroviară în România. Indiferent dacă alegi să participi în format online sau fizic, ai șansa de a face o impresie durabilă și de a îți construi drumul către o Carieră Feroviară de succes în România.

Nu rata această oportunitate de a interacționa direct cu angajatorii, de a explora diferite opțiuni de carieră și de a te conecta cu profesioniști din domeniul feroviar. Participă la Târgul de Carieră Feroviară în România și deschide ușa către noi provocări și perspective profesionale!

Te așteptăm cu nerăbdare să faci parte din această experiență remarcabilă și să îți aduceți contribuția la dezvoltarea industriei feroviare în România.

Îți mulțumim și îți dorim mult succes în căutarea unui nou loc de muncă!

Urmărește site-ul CFiR, abonează-te la newsletter-ul nostru sau urmărește-ne pe social media (Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, TikTok) pentru a afla printre primii care sunt companiile participante și cu ce oferte vor veni la târg.

12-14
IUNIE 2024

interviu

INTERVIURI ONLINE
STANDURI ÎN GARA DE NORD

DESCHIS
10:00 - 18:00

25 de companii care vin cu peste 130 de oportunități de carieră

În zilele de 13 și 14 iunie vei avea oportunitatea de a te întâlni personal cu reprezentanții companiilor și instituțiilor de învățământ care au ales să participe în format fizic în spațiul dedicat Târgului de Carieră Feroviară în România din Gara de Nord București, pe culoarul care face legatura între intrarea de la coloane și peronul central. Astfel, vei putea experimenta o interacțiune directă și autentică cu angajatorii și vei avea posibilitatea de a face impresie deosebită în cadrul întâlnirilor față în față.

De asemenea, de la reprezentanții Facultății de Transporturi – UNSTPB și cei ai Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri vei putea afla informații suplimentare despre procedura de admitere 2024 – când începe și cum se desfășoară, precum și orice alte înformații care te interesează, iar de la cei ai CENAFER diverse informații despre cursurile de calificare.

PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
SILVER
PARTENER
SILVER
PARTENER
BRONZE
PARTENER
BRONZE
PARTENER
BRONZE
PARTENER
BRONZE
PARTENER
BRONZE
PARTENER
BRONZE

În perioada 12-14 iunie, vei avea posibilitatea de a susține interviuri online, existând astfel flexibilitatea de a participa de oriunde în lume. Pentru aceasta este nevoie de un dispozitiv conectat la internet, dotat cu o conexiune stabilă la internet, căști și un microfon. Vei avea ocazia de a te întâlni virtual prin intermediul platformei Zoom cu reprezentanții companiilor participante și de a îți prezenta abilitățile și experiența.

De asemenea, în zilele de 13 și 14 iunie vei putea susține interviuri online la companiile care participă doar în acest format chiar și din cadrul târgului, de la Gara de Nord, fiind amenajate cabine speciale în acest sens.

PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
GOLD
PARTENER
SILVER
PARTENER
SILVER

Oportunități de carieră

La Târgul de Carieră Feroviară în România vei găsi oferte pentru: vânzător/sales manager, arhitect, electrician, sudor, specialist mediu sau specialist achiziții, șef de tren, vopsitor, economist, lăcătuș, revizor tehnic vagoane, magaziner, inginer cu diferite specializări (CFDP, geotehnică, hidrotehnică, construcții civile, instalații electrice șamd), mecanic de locomotivă, diriginte de șantier etc., precum și oferte de stagii de practică pentru studenți și masteranzi sau internshipuri.

Sunt oferte care acoperă tot teritoriul țării, cele mai multe joburi sunt în București, dar există și în Constanța, Iași, Buzău, Cluj, Bihor, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Brașov, Dolj, Vrancea șamd, precum și oferte cu regim de muncă hibrid sau telemuncă.

Vezi mai jos toate oportunitățile de carieră.

3 instituții de învățământ

Vino în Gara de Nord București, pe 13 sau 14 iunie, ca să afli mai multe informații despre procedura de înscriere la cursurile fiecărei instituții de învățământ și ce oportunități ai după absolvire de la reprezentanți ai:

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER)

CENAFER este desemnat ca organismul naţional specializat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii să asigure Formarea – Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului care efectuează activităţi specifice desfăşurării transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei, securitate a transporturilor şi de calitate a serviciilor feroviare, precum şi participarea în comisiile de autorizare a personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei din transportul feroviar.

Mai multe informații despre activitatea CENAFER și meseriile cu specific feroviar găsiți pe site-ul instituției.

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB

Niciodată, ca astăzi, nu a existat atâta nevoie de specialiști în infrastructura de transport, domeniu prioritar care determină progresul unei societăți. Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții este singura din țară care pregătește ingineri de profil, singura cu o tradiție de peste 135 ani.

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (C.F.D.P.) formează ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Înscrierea la facultate se realizează folosind platforma de admitere admitere.utcb.ro

Facultatea de Transporturi – UNST POLITEHNICA București

Facultatea de Transporturi vă propune programe de studii (specializări) de licență, grupate în patru domenii de studiu:
• Autovehicule rutiere și Ingineria sistemelor de propulsie pentru autovehicule – în domeniul Ingineria Autovehiculelor (IAv)
• Vehicule pentru transportul feroviar – în domeniul Inginerie mecanică (IM)
• Ingineria transporturilor şi a traficului – în domeniul Ingineria Transporturilor (IT)
• Telecomenzi şi electronică în transporturi – în domeniul Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (IETTI)

Înscrierea candidaților se realizează on-line folosind platforma de admitere www.admitere.pub.ro

Înscrie-te și participă la workshopurile din cadrul Târgului de Carieră Feroviară în România

Un punct de atracție special al târgului îl reprezintă workshopurile menite a aduce informații noi și un plus de valoare celor aflați la început de carieră sau care doresc să își dezvolte cunoștințele pe anumite teme.

Cei interesați de o anumită temă sunt rugați și încurajați să se înregistreze și să adreseze întrebările la care își doresc răspuns, astfel încât vorbitorii să poată să vă transmită cele mai bune informații și, în același timp, să poată estima audiența pe care o va avea.

Carieră Feroviară în România(CFiR) și AFER te invită în Gara de Nord București sau online, pe 13 iunie, de la ora 12, în cadrul Târgului Carierei Feroviare în România, să participi la workshopul cu tema ”Vrei să înveți prin practică și testare?

În cadrul workshopului vei putea afla (și, bineînțeles, pune întrebări) despre:

 • metoda elementelor finite pentru inginerii feroviari
 • cum poti masura forte sau acceleratii la vehiculele feroviare
 • cum poti determina nivelul presiunii acustice (nivelul de zgomot)

Carieră Feroviară în România(CFiR) și HR Design Consulting te invită în Gara de Nord București sau online, pe 13 iunie, de la ora 14, în cadrul Târgului Carierei Feroviare în România, să participi la workshopul cu tema ”Trenul Carierei: Destinația – Interviul Perfect”

 Pe parcursul celor 45 de minute vei putea afla despre:

 • Interviu
  • cum să te pregătești înainte de un interviu
  • ce să (nu) faci în timpul lui
  • ce trebuie să faci după
  • soluții de follow-up cu angajatorii

Participă la tombola de la finalul Târgului de Carieră Feroviară în România cu premii oferite de Alvirom Echipamente Protecție

Compania Alvirom Echipamente Protecție, partener al platformei CFiR oferă câteva echipamente de lucru, de cea mai bună calitate, care vor reprezenta premiile de la tombola organizată la finalul evenimentului.

Ce ai de făcut pentru a fi înscris în tombolă?

Pentru a fi inclus în tombola de la finalul Târgului de Carieră Feroviară în România ai de parcurs câțiva pași simpli:

 1. Să te înscrii în formularul de aici – poți face asta oricând înainte sau în timpul târgului*.
 2. Să participi la târg.
 3. Să fii unul dintre cei 3 norocoși care vor fi extrași la tombola care va avea loc până la sfarșitul lunii iunie.

* o singură înregistrare/persoană este validată; vom verifica identitatea (conformitatea numelui introdus cu cel din CI) și faptul că acesta nu mai este înscris încă o dată dacă ești câștigător.

Ce echipament poți câștiga?

Alvirom Echipamente Protecție ne pune la dispoziție două categorii de premii pentru câștigatorii acestei tombole.

Premiul cel mare – un echipament complet de lucru, compus din pantalon, jachetă (mărimea L) și bocanci de lucru (mărimea 42)

Premiul doi – două perechi de bocanci, mărime 42.

CU SUSȚINEREA

PARTENER MEDIA

Participarea este gratuită

și accesibilă pentru toate persoanele care sunt în căutarea unui job.


urmărește cu atenție instrucțiunile următoare pentru a participa

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

 

Pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România trebuie să urmezi cei 5 pași de mai jos. Pentru a obține instrucțiunile detaliate dă click pe butonul de mai jos.

 1. Să urmărești ofertele angajatorilor pe site-ul târgului (urmărește tutorial video)
 2. Să te înscrii la interviuri (urmărește tutorial video)
 3. Să obții confirmarea din partea angajatorului pe email
 4. Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România (urmărește tutorial video)
 5. Să accesezi Zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu (urmărește tutorial video)

Vrei să participi la Târgul de Carieră Feroviară în România?

Află cum să te înregistrezi şi programezi la interviuri

Să urmărești ofertele angajatorilor pe pagina târgului
 • va trebui să accesezi pagina fiecărui angajator pentru a vedea ce anunțuri publică;
 • intra pe anuntul dorit;
 • citeste cerintele si detaliile anuntului;
 • pe măsură ce companiile se vor “alătura” acestui proiect își vor publica oferta de anunțuri pe paginile lor dedicate târgului;
pentru a nu rata noutățile care vor apărea poți sa te abonezi la newsletter-ul CFiR sau să ne urmărești pe social media: Facebook și Linkedin.
Să te înscrii la interviuri prin selectarea intervalului orar în care vrei să susții interviul și să completezi datele cerute
 • intră pe pagina fiecărui angajator în parte pentru a vedea ce anunțuri au fost publicate;
 • mergi la secțiunea “Programați-vă la interviu” și selectează unul dintre sloturile disponibile, completând toate datele care se cer – sloturile vor fi ocupate în ordinea “primul venit-primul servit”, iar programarea va fi confirmată de către angajator în funcție de compatibilitatea dintre datele din CV vs. cerințele postului;
 • completezi și trimiți cererea de programare la interviu şi aştepţi confirmarea pe email de la angajator.
Aşteptarea confirmării la interviu din partea angajatorului
 • după ce completezi și transmiți cererea de înscriere la interviu se vor parcurge următorii pași:
  • cererea ta va fi trimisă angajatorului, iar tu vei primi o confirmare pe email că această cerere a fost trimisă;
  • angajatorul va trebui să confirme sau să respingă cererea ta;

 • dacă cererea ta a fost aprobată vei primi un email cu linkul de înregistrare la interviu, pentru aplicația Zoom.
 • dacă cererea ta a fost respinsă, va trebui să refaci procesul de înregistrare, introducând  de data aceasta mai multe date concludente pentru angajator, astfel încât acesta să îți aprobe planificarea la interviu; refă pașii 1-2 de mai sus!
Să îți instalezi aplicația Zoom și să te înregistrezi pentru Târgul de Carieră Feroviară în România
 • trebuie să îți instalezi aplicația Zoom pe dispozitivul pe care îl vei folosi pentru susținerea interviului; dispozitivul trebuie să fie echipat cu microfon, căști/boxe și, de preferat, cameră video;
 • te vei înregistra pentru interviu în aplicația Zoom urmând link-ul pe care l-ai primit pe email – vei introduce datele care ți se vor cere (aceleași date de identificare ca la înregistrarea pe platforma CFiR);
 • vei primi un email de confirmare a înregistrării pe Zoom, iar în acest email vei avea un link cu care vei putea să accesezi, în ziua interviului, sesiunea de Zoom dedicată Târgului de Carieră Feroviară în România.
Să accesezi zoom cu cel puțin 5 minute înainte de ora interviului și să aștepți să fii introdus la interviu
 • vei accesa aplicația Zoom, unde vei fi introdus într-o cameră de așteptare;
 • pe toata durata cat te afli in sala de asteptare trebuie sa ai microfonul inchis si sa astepti pana cand vei fi invitat sa accesezi camera de interviu; cei care isi vor activa microfonul vor fi scosi din intalnire
 • când angajatorul va fi disponibil, vei fi invitat să accesezi “camera de interviu” – va trebui sa dai click pe butonul “breakout room”;
 • dupa ce te vei conecta la breakout room, iti vei activa microfonul si camera dispozitivului tau si vei susține interviul;
 • la final, cand vei fi invitat de angajator să părăsești camera de interviu, va trebui să dai click pe butonul „Leave” dupa care „Leave breakout room”, dacă dorești să te întorci în camera de așteptare Zoom, sau „Leave Meeting” să ieși definitiv din Zoom;
 • dacă ești planificat pentru mai multe interviuri va trebui să repeți acești pași pentru fiecare interviu în parte.

EDIȚII ANTERIOARE

24.05.2017 – ediția I, Gara de Nord

05.06.2019 – ediția a II-a, Gara de Nord

08-09.12.2020 – ediția a III-a, online

20-21.04.2021 – ediția a IV-a, ediția de primăvară 2021, online

20-25.04.2021 – ediția a V-a, ediția de toamnă 2021, online

10-12.05.2022 – ediția a VI-a, ediția de primăvară 2022, online

18-19.11.2022 – ediția a VII-a, ediția de toamnă 2022, online

08-09.06.2023 – ediția a VIII-a,  hibrid (online și fizic în Gara de Nord Buc)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.