Site logo

15 Februarie 2024  – Ziua Carierei Feroviare la FCFDP – UTCB
– Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari –

Carieră Feroviară în România – CFiR este singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, Carieră Feroviară în România se va muta în data de 15 februarie în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate.

Vor încerca să atragă studenții către domeniul feroviar

PARTENER

TPF INGINERIE este membră a grupului TPF cu sediul la Bruxelles, ce activează în domeniul ingineriei în 58 de țări și pe 5 continente. De la înființarea sa, în 1991, grupul TPF a cunoscut o creștere constantă, evoluând de la 20 de angajați la peste 4.200 la nivel internațional.

TPF INGINERIE este o companie dinamică de consultanță și inginerie integrată, capabilă să propună cele mai bune soluții pentru investitorii publici și privați din Romania, oferind servicii de studii de fezabilitate, monitorizare factori de mediu, master plan și aplicații de finanțare, proiecte tehnice și detalii de execuție, documentații de atribuire, managementul proiectului și supervizarea lucrărilor de execuție în domenii precum: transporturi (rutiere, portuare, aeroportuare, căi navigabile, căi ferate), alimentări cu apă și canalizare, construcții civile sau energie regenarabilă.

TPF Inginerie vine în întâmpinarea studenților cu oferte de stagii de practică și internshipuri, dar și locuri de muncă pentru cei cu mai multă sau mai puțină experiență.

PARTICIPANȚI

PORR Construct România

PORR Construct România face parte din grupul internațional PORR cu sediul principal în Viena, Austria. Suntem una dintre cele mai importante companii de construcții din Europa, cu peste 150 de ani de experiență. Principalele noastre domenii de activitate sunt construcțiile civile şi proiectele de infrastructură. Succesul PORR este asigurat și securizat de echipele dedicate care activează în diferitele țări ale grupului. Ne concentrăm cu precădere asupra competenței de bază, domeniul construcțiilor. Seriozitate. Umăr la umăr. Apreciere. Pasiune. Spirit de pionierat. Acestea sunt cele cinci principii ale PORR care ne definesc și ne diferențiază ca echipă.

Egis România

Egis lucrează în România de peste 20 de ani, furnizând servicii de inginerie și consultanță în sectoarele de transport rutier și feroviar, precum și în domeniul apei și mediului, energie, dezvoltare urbană și alte servicii de consultanță instituțională. Egis în România beneficiază atat de contribuția si profesionalismul angajaților săi, cât și de bogata experiență a Grupului Egis în domenii diverse, fiind capabilă să realizeze o gamă complexă de studii și proiecte, incepând cu studii de pre-fezabilitate, continuând cu proiectare, analiză, servicii de consultanță și urmărire de lucrări pentru proiecte complexe.

VioTop

Societatea VioTop a fost înființată în 1999, fiind una din primele societăți specializate în domeniul Proiectare și Supervizare pentru lucrări de Linii de cale ferată, Drumuri, Clădiri și Ridicări topografice de pe piață românească. În prezent deținem autorizații și avem experiență în consultanță și dirigenție de șantier (pentru linii de cale ferată, poduri, instalații, drumuri locale), lucrări de proiectare (pentru linii de cale ferată, poduri, instalații, drumuri locale), ridicări topografice (inclusiv linii de cale ferată, drumuri, cadastru și topografic clasa II).

ISPCF

Suntem prima companie românească de proiectare și consultanță din domeniul feroviar. Ne-am înființat în anul 1947, fiind singura din acest sector până când devenit societate pe acțiuni în 1991. De-a lungul timpului, am participat la elaborarea studiilor şi planurilor legate de dezvoltarea transportului feroviar în România iar astăzi suntem implicați în unele dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a acestui sistem, în vederea realizării traficului de viteză sporită.

STRABAG România

STRABAG România activează pe piaţa românească începând cu anul 1991, stabilindu-şi sediul în Bucureşti în 1994. În timp, grupul a înființat filiale în toate regiunile relevante pentru piaţa din România, având aproape 2.000 de angajaţi calificaţi. Compania operează în toate sectoarele de construcţii, în special în Infrastructura de Transport, în Construcţii şi Segmente de Inginerie Civilă, precum şi în Proiecte de Construcţii în domeniul mediului.

DB ENGINEERING & CONSULTING

Din 1966, DB Engineering & Consulting a implementat mii de proiecte de diferite complexități și dimensiuni în peste 100 de țări. Cu aproximativ 5.000 de angajați din 84 de națiuni realizăm în prezent proiectele clienților noștri cu expertiză profesională și experiență interculturală. Cu ajutorul conceptelor noastre durabile, datorate experienței acumulate în proiecte realizate timp de multe decenii, compania noastră asigură viitorul succes al regiunilor economice, contribuie la protecția mediului, dar și la profilul viitorului la nivel global.

CON METAL CF

Suntem o societate care execută cu maximă eficiență și experiență, în principal, lucrări referitoare la căile ferate: construcții linii căi ferate noi, întreținere, reparații periodice, reparație capitală linii CF, demolări clădiri, construcții cântare căi ferate și auto. Începând din 2016 suntem unic furnizor în România de produse Rosehill Polymers LTD Anglia – panouri din cauciuc pentru trecere la nivel. Personalul nostru, datorită lucrărilor contractate și executate, s-a specializat caștigând atât experiență cât și dorința de instruire în domeniul construcțiilor.

Telecomunicații CFR

Cu experiență de peste 20 de ani în domeniu, Telecomunicații CFR furnizează servicii de telecomunicații, de cea mai înaltă calitate, bazate pe cele mai noi tehnologii, prin utilizarea echipamentelor de ultimă generație, garantând, astfel, securitate pentru orice tip de transmisie: voce, imagine și date.Din echipa noastră face parte un număr de peste 500 de specialiști în domeniul tehnic care asigură funcționarea optimă a rețelei 24/7, și sunt pregatiți autorizați să execute lucrări specifice sau orice fel de intervenție.

CNCF “CFR” SA

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” – SA este Managerul de Infrastructură Feroviară din România, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată. CFR SA administrează o reţea feroviară de 20.077 km lungime, a şaptea ca mărime din Europa, cu peste 1.700 de gări de călători, terminale de mărfuri şi triaje, care conectează linii interoperabile şi neinteroperabile.

Heidelberg Materials România

Heidelberg Materials România – De 150 de ani construim pentru oameni, cu materiale pentru viitor. Cu 51,000 de angajați în peste 50 țări la nivel mondial și o istorie impresionantă de peste 150 ani de experiență, Heidelberg Materials este unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume, cu poziții de leader de piață în ciment, agregate și betoane. Produsele noastre sunt utilizate pentru construcția de case, infrastructură și facilități comerciale și industriale, satisfăcând astfel cerințele în creștere pentru locuințe, mobilitate și dezvoltare economică.

Viarom

Companie cu capital integral privat romanesc. Activam pe piata constructiilor de infrastructura inca din anul 2001. Viarom investeste in viitorul tinerilor cu potential. Deschidem noi perspective pentru studenti si absolventi prin programe dedicate care sa-i familiarizeze cu profesia de inginer constructor. Impreuna cu angajatii nostri gasim energia necesara sa schimbam lucrurile in bine sustinand proiecte de responsabilitate sociala.

DB Cargo Romania

DB Cargo Romania este compania care te provoacă în fiecare zi să fii mai bun și mai performant. Suntem peste 1000 de colegi în România, iar relațiile noastre se bazează pe încredere reciprocă, o filozofie comună de conducere și pe valorile companiei: Calitate, Echipă, Respect, Comunicare. Știm că într-o poveste de succes oamenii reprezintă valoarea cea mai mare, de aceea considerăm că motivarea angajaților și investirea constantă în dezvoltarea lor reprezintă un obiectiv important în cadrul companiei – de la training-uri de dezvoltare, la cursuri de specializare sau calificare.

Autoritatea Feroviară Româna – AFER

AFER este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în domeniul feroviar şi de transport cu metroul. Autoritatea Feroviara Romana – AFER este institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, finantata integral din venituri proprii, care isi desfasoara activitatea potrivit reglementarilor in vigoare.

CONSULTANT HR

HR Design Consulting este o companie de consultanță care oferă programe complete de dezvoltare a angajaților, de la recrutare până când aceștia devin promotorii brandului companiei. Scopul nostru este de a crește satisfacția muncii oamenilor într-un mediu organizațional motivant.
Serviciile noastre urmăresc traseul parcursului angajaților în cadrul unei companii: începând cu procesul de recrutare, etapele de onboarding, stabilirea obiectivelor și managementul performanței, planul de dezvoltare individuală, până la programele de retenție, managementul talentelor și strategia de recompensare (salarii și beneficii).

ORGANIZATORI

Cu sprijinul

Partener media

Masă rotundă 

Ne propunem ca acest panel să se desfășoare sub forma unei dezbateri/mese rotunde la care să participe reprezentanți ai Universității/Ministerului Educației, pe de o parte, și cei ai instituțiilor, asociațiilor, companiilor din acest domeniu, pe de alta, pentru a discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

Vor susține prezentări care să creeze contextul discuției pe tema descrisă mai sus:

• Conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al CFDP-UTCB - despre metodele de colaborare pe care facultatea le propune, despre programa școlară, tehnica și tehnologiile de care dispune facultatea, probleme și soluții identificate în atragerea tinerilor pentru a urma cursurile facultății, respectiv a stundenților/masteranzilor de a alege o carieră în domeniul feroviar și de a se integra cât mai ușor într-o companie (la primul loc de muncă)
• (TBC) reprezentant al Ministerului Educației – să ofere soluții pentru atragerea/direcționarea și retenția tinerilor în domeniul feroviar din România
• (TBC) reprezentant al Ministerului Transporturilor – să ofere soluții pentru atragerea/direcționarea și retenția tinerilor în domeniul feroviar din România
• Reprezentant al studenților – să prezinte punctul de vedere al studenților privind integrarea acestora în câmpul muncii
• Reprezentant al industriei feroviare – să prezinte situația de fapt cu care se confruntă companiile din domeniu pentru a-și asigura necesarul de resurse umane cu calificările și deprinderile necesare

Participanți la discuții:

• Reprezentații facultății/universității
• Reprezentanții companiilor participante la eveniment
• Alte părți care ar putea avea interes și ceva de spus pe această temă: asociații profesionale și patronale, sindicate

Programul evenimentului

15

Februarie

Înregistrarea participanților și welcome coffee

Panel 1 - Masă rotundă 

Discuții între reprezentanții companiilor/instituțiilor din domeniu și cei ai UTCB – CFDP

Ne propunem ca acest panel să se desfășoare sub forma unei dezbateri/mese rotunde la care să participe reprezentanți ai Universității/Ministerului Educației, pe de o parte, și cei ai instituțiilor, asociațiilor, companiilor din acest domeniu, pe de alta, pentru a discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

  • Vor încerca astfel să găsească cele mai bune soluții pentru a adapta procesul de învățare la cerințele și tehnologiile actuale din câmpul muncii reprezentanți ai Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Asociației Inginerilor Feroviari din România – AIFR, Asociației Industriei Feroviare – AIF, CNCF CFR SA, STB SA, AFER, Institutului de Studii și Proiectări Căi Ferate (ISPCF), Strabag, DB Engineering & Consulting, Egis România, TPF Inginerie, PORR, Telecomunicații CFR, CENAFER, Federația Mecanicilor de Locomotivă – FML, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTR) sau Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Pauză

9:00
-
10:15

10:30
-
12:00

Panel 2 - partea 1

PREZENTĂRI ALE COMPANIILOR

PARTICIPANȚI:
  • Deschiderea evenimentului – reprezentant facultate
  • Care este viitorul profesiei de inginer CFDP?
    • Reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, sindicatelor feroviare, Asociației Inginerilor Feroviari din România – AIFR, Organizației Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR)
  • Prezentarea evenimentului și a CFiR
  • TPF Inginerie
  • PORR România
  • Telecomunicații CFR
  • Egis România
  • HR Design Consulting

Pauză

12:15
-
13:45

Panel 2 - partea 2

PREZENTĂRI ALE COMPANIILOR

PARTICIPANȚI:
  • Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate (ISPCF)
  • Con Metal CF
  • DB Engineering&Consulting
  • CNCF CFR SA
  • Autoritatea Feroviară Română – AFER
  • VioTop
  • Heidelberg Materials
  • Viarom
  • DB Cargo Romania
  • STRABAG România

Panel 3

PREZENTĂRI ALE COMPANIILOR

PARTICIPANȚI:
  • Conf.dr.ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB
  • Amedeo Neculcea – GFR
  • Mihai Roseanu – Cariera Feroviara
  • Nicolae Sandu – AFER
  • Esther Gonzalez Diez, Bogdan Sandu – Consis Proiect
  • James Hanson – Egis Romania
  • Iulian Cîmpeanu – ISPCF
  • Raluca Stan – FCC
  • Bogdan Petrescu – TBL Grup
  • Carmen-Mihaela Vlad / Costin-Alexandru Barbulescu – voestalpine Railway Systems Romania
  • Anton Iosif Jugaru – DB Engineering & Consulting

12:30
-
14:00

15

Februarie

Sesiune interacțiune directă companii - studenți/masteranzi + masă de prânz

PARTENER GOLD
PARTENER GOLD
PARTENER GOLD
PARTENER BRONZE
PARTENER BRONZE
PARTENER BRONZE

PARTENERI CFIR

CU SUSȚINEREA

Ediții precedente

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș