Site logo

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – SA

Contactează-ne

Contactează Compania

  Ataseaza un fisier:

  Despre companie

  Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – SA este Managerul de Infrastructură Feroviară din România, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată.

  CFR SA administrează o reţea feroviară de 20.077 km lungime, a şaptea ca mărime din Europa, cu peste 1.700 de gări de călători, terminale de mărfuri şi triaje, care conectează linii interoperabile şi neinteroperabile.

  Misiune

  Compania Națională de Căi Ferate „CFR” -SA oferă tuturor operatorilor feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcțională, eficientă și ecologică pe care călătorii și mărfurile se deplasează sigur, în orice anotimp, zi și noapte, indiferent de condițiile meteorologice, conform orariilor stabilite.

  Viziune

  În contextul transformărilor fundamentale ale industriei feroviare din Europa, generată de obiectivele de deschidere și creștere a competitivității, de interoperabilitate și performanță măsurabilă, CFR se conturează ca element pivot al sistemului feroviar din România în efortul acestuia de dezvoltare durabilă. CFR dorește să se dezvolte ca un model industrial și economic creator de valoare pentru comunitate și pentru România, asigurând o infrastructură viabilă pe termen lung, prietenoasă cu mediul și deschisă.

  CFR se află în compania unui număr important de parteneri ce contribuie activ la revenirea căilor ferate pe poziția pe care o merită: clienți, călători, personalul și sindicatele, societatea civilă, autoritățile administrative, autoritatea tutelară, organismele europene, parteneri financiari, furnizori, asociații de transportatori.

  Mobilitatea face parte azi din modul de viață cotidian și trebuie să urmeze un model de dezvoltare durabil și sustenabil, concretizat prin optimizarea consumului de energie, reducerea emisiilor de carbon și a zgomotului, în condițiile în care va contribui activ la accesibilitatea către toate comunitățile locale.

  Reușita dezvoltării transportului feroviar din România, în pas cu proiectul European, are la bază capacitatea și voința CFR de a îmbunătăți starea rețelei feroviare, în condiții de eficiență și eficacitate, de adaptare permanentă a nivelului de performanță la cerințele clienților și partenerilor săi.

  Proiecte

  CFR derulează importante proiecte de modernizare a rețelei feroviare care se adresează tuturor aspectelor: linii, instalații de semnalizare, instalații de tracțiune, instalații de telecomunicații, treceri la nivel, siguranță, mediu etc.

  Cele mai mari și mai complexe proiecte vizează secții ale rețelei feroviare interoperabile cuprinse în coridoarele de transport europene.

  VEZI ȘI: Pașii de urmat pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu

  Print Company
  We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

  Share