Site logo
5 aprilie 2021

Au fost semnate un protocol de colaborare între Carieră Feroviară și Universitatea din Craiova și unul între Club Feroviar și Universitatea din Craiova, cu scopul de a atrage cât mai mulți studenți către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

Universitatea din Craiova

În baza acestui protocol de colaborare, cele trei entități își asumă promovarea reciprocă a imaginii și activității desfășurate.

Un asemenea demers era necesar, în contextul în care atragerea resursei umane de către companiile din domeniu se face din ce în mai greu.

Prin acest parteneriat, Universitatea din Craiova își propune să atragă mai multe companii care să ofere stagii de practică și internship pentru studenții proprii, cu posibilitatea de angajare, precum și să își promoveze proiectele în care este implicată și care sunt de interes public.

De asemenea, Club FeroviarCFiR și Universitatea din Craiova își propun să colaboreze pentru organizarea unor târguri și work-shopuri prin care să pună față în față reprezentanți ai companiilor și studenții.

Universitatea din Craiova va populariza oportunitățile de carieră ale CFiR

Universitatea din Craiova va distribui către actuali și foști studenți, prin toate canalele de comunicare pe care le are la dispoziție informații despre oportunitățile de carieră din domeniul feroviar existente pe platforma CFiR – anunțuri de angajare, stagii de practică, stagii de definitivare sau cursuri de calificare, precum și despre evenimentele de tipul Târg de Carieră Feroviară în România, dar și informații utile de la rubrica blog a site-ului.

De asemenea, cu ajutorul Club Feroviar, îi va informa pe aceștia despre noutățile, inovațiile și cele mai importante evenimente din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

Toate aceste informații vor fi publicate pe website-ul facultății, precum și pe pagina de Facebook.

Club Feroviar va oferi spațiu editorial pe website-ul propriu pentru orice tip de informații de interes pentru domeniul feroviar, de exemplu: proiecte de cercetare în care este implicată facultatea. Aceste informații vor fi distribuite și prin intermediul newsletter-ului săptămânal și social media: Facebook, Twitter sau Linkedin.

De asemenea, va crea și actualiza periodic un profil în Catalogul Feroviar – baza de date cu firmele, instituțiile, organizațiile și autoritățile care activează direct sau indirect în domeniul feroviar și al transportului pe șină din România.

La rubrica Blog de pe www.cfir.ro și la rubrica intitulată Cariera Feroviara în România de pe www.clubferoviar.ro va publica orice informație, articol sau video, furnizate de către Facultatea de Transporturi cu scopul  de a crește atractivitatea facultății în rândul tinerilor sau de atrage resursa umană către domeniul transportului feroviar. Toate aceste materiale vor fi distribuite și prin intermediul newsletterului săptămânal și social media: Linkedin și Facebook.


Universitatea din Craiova este parte integrantă a comunităţii academice europene și internaționale, împărtăşind valorile culturale, morale, ştiinţifice şi educaţionale ale acesteia.

Universitatea din Craiova este afiliată la EUA –European Universities Association (Asociaţia Universităţilor Europene); CER – Conference of European Rectors (Conferinţa Rectorilor Europeni); IAU – International Association of Universities (Asociaţia Internaţională a Universităţilor); IAUP – International Association of University Presidents (Asociaţia Internaţională a Preşedinţilor de Universităţi); AUF –Agence Universitaire de la Francophonie (Agenţia Universitară a Francofoniei); BSUN – Black Sea Universities Network (Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagă); AEUA – Association of Arab and European Universities (Asociaţia Universităţilor Arabe şi Europene) etc.


Club Feroviar este o companie de consultanţă în dezvoltarea afacerilor care activează ca o platformă de comunicare integrată adresată organizaţiilor de transport feroviar, intermodal şi public. Compania livrează soluţii multidisciplinare pentru companiile feroviare interesate să crească rapid pe pieţele feroviare internaţionale. Mai mult decât atât, platforma se adresează tuturor organizaţiilor dispuse să se alăture unui parteneriat pentru a construi un mediu de afaceri puternic, competitiv şi durabil. Pilonii platformei Club Feroviar sunt consultanţa de afaceri, comunicarea de afaceri directă şi comunicarea cross-media.


Cariera Feroviara in RomaniaCarieră Feroviară în România (CFiR) este prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei feroviare, transportului urban pe șină și serviciilor adiacente.

Realizăm astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

Oferim posibilitatea tuturor companiilor care activează în industria de profil, dar și firmelor care au o componentă în domeniul feroviar sau cel al transportului urban pe șină, de a publica anunțuri de angajare, pentru internship-uri sau stagii de practică, de inițiere a unor cursuri de calificare sau stagii de definitivare.

Anunțurile publicate  sunt distribuite către potențialii candidați prin platformele de social media facebook, twitter și linkedin, newslettere periodice și site-ul partenerului media permanent Club Feroviar.

De asemenea, ne propunem să aducem la cunoștința vizitatorilor site-ului subiecte care afectează și influențează resursa umană din acest domeniu, prin articole publicate la rubrica Blog, și să ne ținem cititorii la curent cu cele mai importante noutăți din domeniul feroviar prin selecția de știri marca Club Feroviar, existentă pe site și în newsletterul săptămânal.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share