Site logo
3 martie 2021

Carieră Feroviară în România (CFiR) și Club Feroviar au încheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Transporturi a Universității Politehnica București cu scopul de a atrage cât mai mulți studenți către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

În baza acestui protocol de colaborare cele trei entități își asumă promovarea reciprocă a imaginii și activității desfășurate.

Un asemenea demers era necesar, în contextul în care atragerea resursei umane de către companiile din domeniu se face din ce în mai greu.

Prin acest parteneriat, Facultatea de Transporturi își propune să atragă mai multe companii care să ofere stagii de practică și internship pentru studenții proprii, cu posibilitatea de angajare, precum și să își promoveze proiectele în care este implicată și care sunt de interes public.

De asemenea, Club Feroviar, CFiR și UPB – Facultatea de Transporturi își propun să colaboreze pentru organizarea unor târguri și work-shopuri prin care să pună față în față reprezentanți ai companiilor și studenții.

Facultatea de Transporturi a Universității Politehnica București

Va distribui către actuali și foști studenți, prin toate canalele de comunicare pe care le are la dispoziție informații despre oportunitățile de carieră din domeniul feroviar existente pe platforma CFiR – anunțuri de angajare, stagii de practică, stagii de definitivare sau cursuri de calificare, precum și despre evenimentele de tipul Târg de Carieră Feroviară în România, dar și informații utile de la rubrica blog a site-ului.

De asemenea, cu ajutorul Club Feroviar, ii va informa pe aceștia despre noutățile, inovațiile și cele mai importante evenimente din domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

Toate aceste informații vor fi publicate pe website-ul facultății www.transport.pub.ro și paginile aferente departamentelor din cadrul facultății: Departamentul Autovehicule Rutiere – http://autovehiculerutiere.pub.ro , Departamentul Transport Trafic și Logistică –  http://ingtrans.pub.ro, Departamentul Telecomenzi și Electronică în Transporturi – http://tet.pub.ro, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată – http://www.mrcf.pub.ro, precum și pe pagina de facebook:  https://www.facebook.com/facultatea.transporturi

Club Feroviar

Va oferi spațiu editorial pe website-ul www.clubferoviar.ro pentru orice tip de informații de interes pentru domeniul feroviar, de exemplu: proiecte de cercetare în care este implicată facultatea. Aceste informații vor fi distribuite și prin intermediul newsletterului săptămânal și social media: https://www.facebook.com/clubferoviar, https://twitter.com/clubferoviar sau https://www.linkedin.com/company/clubferoviar/.

De asemenea, va crea și actualiza periodic un profil în Catalogul Feroviar – baza de date cu firmele, instituțiile, organizațiile și autoritățile care activează direct sau indirect în domeniul feroviar și al transportului pe șină din România.

Carieră Feroviară în România (CFiR)

La rubrica Blog de pe www.cfir.ro și la rubrica Cariera Feroviara în România de pe www.clubferoviar.ro va publica orice informație, articol sau video, furnizată de către Facultatea de Transporturi cu scopul  de a crește atractivitatea facultății în rândul tinerilor sau de atrage resursa umană către domeniul transportului feroviar. Toate aceste materiale vor fi distribuite și prin intermediul newsletterului săptămânal și social media: https://www.linkedin.com/company/cfir-cariera-feroviara-in-romania/ și https://www.facebook.com/carieraferoviara.


Facultatea Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA București are o tradiție de peste 50 de ani, luând naștere în anul 1948 când s-a înființat Facultatea de Căi Ferate. Cu începere din anul 1972 Facultatea Transporturi asigură patru specializări: Autovehicule rutiere (înființată în 1959), Material rulant de cale ferată, Ingineria transporturilor (înființată în 1948 sub denumirea Circulație și exploatare) și Telecomenzi feroviare.


Club Feroviar este o companie de consultanţă în dezvoltarea afacerilor care activează ca o platformă de comunicare integrată adresată organizaţiilor de transport feroviar, intermodal şi public. Compania livrează soluţii multidisciplinare pentru companiile feroviare interesate să crească rapid pe pieţele feroviare internaţionale. Mai mult decât atât, platforma se adresează tuturor organizaţiilor dispuse să se alăture unui parteneriat pentru a construi un mediu de afaceri puternic, competitiv şi durabil. Pilonii platformei Club Feroviar sunt consultanţa de afaceri, comunicarea de afaceri directă şi comunicarea cross-media.


Carieră Feroviară SRL a fost înființată în 2019 în scopul de a ajuta oamenii care lucrează sau își doresc să lucreze în domeniul feroviar sau al trasportului urban pe șină să dobândească sau să își dezvolte cunoștințele, repectiv să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Cele două linii de afaceri pe care se axează activitatea companiei sunt:

  • CFiR – platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei feroviare și serviciilor adiacente
  • Carieră Feroviară în România – cursuri de formare și specializare pentru domeniul feroviar sau al trasportului urban pe șină
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share