Site logo
Contactează-ne

Contactează Compania

  Ataseaza un fisier:

  Despre companie

  Compania ASTRA Vagoane Călători SA a luat ființă în anul 1998 prin desprinderea din fabrica de vagoane Astra Arad.

  Întemeiate de industriașul austriac Johan Weitzer, transformate în societatea pe acțiuni în perioada interbelică și apoi privatizate din nou după căderea comunismului, uzinele de vagoane din Arad se prezintă astăzi ca fiind continuarea unei moșteniri ce ne trimite înapoi aproape de începutul revoluției industriale din această parte de lume.

  În zorii noului mileniu, imediat după privatizare, am reînființat centrul de cercetare și proiectare, iar din al treilea an am reușit să scoatem deja un prototip de vagon modern care a fost prezentat la prima expoziție romanească la București. În 2012 tramvaiul ”Imperio” a fost prezentat și pe piața internațională la expoziția ”Innotrans” de la Berlin, iar astăzi comenzile au început să vină de la sine.

  Astra Group produce astăzi tramvaie la fel de moderne și eficiente ca și marii concurenți din Uniunea Europeană…și chiar din lume!

  Toate produsele și tehnologiile Astra Vagoane Călători sunt dezvoltate de o echipă de specialiști în centru propriu de cercetare, proiectare și tehnologie, echipat cu stații grafice și software pro engineer.

  ȘCOALA PROFESIONALĂ ASTRA

  Ținând cont de faptul că şcolile profesionale au fost desfiinţate, tinerii nu reuşesc să mai dobândească o calificare într­-o meserie, iar forţa de muncă calificată din industrie este îmbătrânită. Patronatul Societăţii ASTRA Vagoane Călători a hotărât să se implice direct în rezolvarea acestor probleme prin înfiinţarea propriei şcoli private de meserii. Şcoala Profesională,, ASTRA” dispune de o bază materială excelentă, elevii nu învață doar teorie, ci beneficiază de ore de practică în fabrică, acolo unde se produce efectiv şi învaţă cum se construiesc tramvaiele şi vagoanele de călători.

  Patronatul a avut iniţiativa înfiinţării unei Şcoli Profesionale, care să pregătească tinerii pentru meseriile de sudor, strungar, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, electromecanic material rulant, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, operator maşini cu comandă numerică .

  Vom pregăti în primul rând viitoarele cadre cu pregătire medie care vor lucra în halele uzinei noastre, dar şi pentru alte societăţi comerciale arădene, dacă vor exista solicitări, iar noi vom avea capacitate suficientă de şcolarizare.
  Valer Blidar, preşedintele Grupului de firme Astra Vagoane Călători.

  VEZI ȘI: Pașii de urmat pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu

  Company Video
  Print Company
  We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

  Share