Site logo
21 februarie 2020
metrou Berceni Centură metrou Berceni Centurametrou Berceni Centură metrou Berceni Centura

Primăria Sectorului 4 eliminat societatea elenă Aktor din licitaţia pentru construcţia staţiei de metrou Berceni Centură, pentru nedepunerea garanţiei de participare. Astfel, în cursa pentru cea mai nouă staţie de metrou din Bucureşti a mai rămas doar asocierea românească Somet – TIAB – UTI – Construcţii Erbaşu.

metrou Berceni Centură metrou Berceni Centura

“Ofertantul Aktor – Institutul de Cercetări în Transporturi INCETRANS este declarat respins ca urmare a nedepunerii dovezii privind constituirea garanţiei de participare”, se arată într-un document publicat de Primăria Sector 4 pe platforma de achiziţii publice SICAP. Licitaţia pentru construcția acestei staţii de metrou a trecut pe 7 februarie din faza de evaluare tehnică în faza de evaluare financiară.

Primăria Sectorului 4 primise două oferte la licitaţia pentru construirea staţiei de metrou Berceni Centură. Pentru contractul estimat la 138 milioane de lei concurau grecii de la Aktor şi asocierea condusă de firma românească Somet.

Somet a lucrat de-a lungul timpului la mai multe staţii de metrou din Bucureşti, precum Laminorului, Străuleşti, Anghel Saligny, Jiului, toate de pe Magistrala 4, Gara de Nord – Străulești.

Licitația pentru stația de metrou Berceni Centură a fost lansată în toamnă

Licitaţia pentru noua staţie de metrou de la capătul Magistralei 2 dinspre Berceni a fost lansată pe 2 octombrie 2019.   Proiectul de investiţii pentru construcția unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură este derulat de asocierea de autorităţi contractante formată din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere, şi Metrorex SA.

În cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii. Durata contractului de “Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de doi ani.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share