Site logo
24 februarie 2020
licitația pentru metroul de Otopeni Ion Rădoi despre Magistrala 5 termen pentru metroul din Drumul Tabereilicitația pentru metroul de Otopeni Ion Rădoi despre Magistrala 5 termen pentru metroul din Drumul Taberei

Grecii de la Aktor şi italienii de la Astaldi nu vor mai participa la licitația pentru metroul de Otopeni. Contestația depusă de Aktor a fost respinsă de Tribunalul București, iar Astaldi a renunțat.

licitația pentru metroul de Otopeni Ion Rădoi despre Magistrala 5 termen pentru metroul din Drumul Taberei

“Ia act de renunţarea la contestaţia formulată de reclamanta Astaldi S.p.A. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta Aktor Societate Tehnica Anonima. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti din 19 februarie 2020, citată de Economica.net.

Până pe 6 ianuarie 2020, Metrorex urma să trimită invitații celor șase candidați admiși să meargă mai departe în etapa a doua a licitaţiei pentru construcţia tronsonului 1 Mai – Tokyo (Băneasa) al Magistralei 6 de metrou.

Zece candidați la licitația pentru metroul de Otopeni

Zece candidaţi s-au înscris la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 1 Mai – Tokyo (Băneasa Shopping City, mall-ul omului de afacer fugar Puiu Popoviciu) a Magistralei 6, până la termenul limită din 25 iunie 2019. Iată lista celor zece candidați:

  1. Aktor Societate Tehnica Anonima – Activ Group Management – Omikron Kappa Consulting SA.
  2. Asocierea Strabag SRL – Ozgun Insaat Taahhut Sanayi ve Ticaret LTD. STI.
  3. Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.
  4. Asocierea Kalyon – Sinohydro
  5. Asociere Acciona Construccion S.A. – Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A.
  6. Asocierea Astaldi S.p.A. – Salini Impregilo S.p.A.
  7. Asocierea China Tiesiju Civil Engineering Co. LTD, Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS S.A., Studio Corona SRL Civil Engineering
  8. Asocierea China Communications Construction Company & 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.p.A.
  9. Asocierea Esta Construction LLC – Dogus Insaat ve Ticaret A.S.
  10. Asocierea FCC – Gulermak J.V.

În curând se împlinește anul de la lansarea licitației

Metrorex a publicat pe 15 martie 2019 anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Valoarea contractului este estimată la 1,27 miliarde de lei iar durata acestuia va fi de patru ani. Contractul pentru secţiunea 1 Mai – Tokyo include lucrări de proiectare şi execuţie staţii şi tuneluri: Galerie la staţia 1 Mai existentă, Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația şi galeria Tokyo şi Tunel 1 Mai – Tokyo.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, cea mai importantă componentă fiind cea tehnică, cu o pondere de 60%. Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Pentru mai multe informații, vă așteptăm la Galați, în perioada 11-12 martie 2020, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share