Site logo
18 decembrie 2019
Legea bugetului pe 2020 podul de la Budila trenuri la Întorsura BuzăuluiLegea bugetului pe 2020 podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului

Senatorul PMP Gheorghe Baciu a declarat că a pregătit trei amendamente la Legea bugetului pe 2020, ce vizează finalizarea reabilitării DN 13E Întorsura Buzăului – Covasna, introducerea gazului metan în zona Întorsurii Buzăului şi repararea podului de la Budila, care a fost distrus de inundaţii.

Legea bugetului pe 2020 podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

„Am pregătit o serie de amendamente la Legea bugetului, este vorba despre grăbirea investiţiei la drumul naţional ce trece pe la Întorsura Buzăului – Barcani – Zagon şi continuă până la Covasna, al doilea amendament vizează extinderea aducţiunii gazului metan şi către zona Întorsura Buzăului şi al treilea, podul de la Budila, în legătură cu care am mai intervenit, dar de data aceasta cu amendament la buget (…) Săptămâna asta intenţionez, să merg la fiecare minister de resort pentru aceste lucruri, ca să vedem cum le facem loc în buget. (…) În ce priveşte adoptarea bugetului, se pare că se va merge, totuşi, pe soluţia asumării în Parlament”, a declarat senatorul de Covasna Gheorghe Baciu, citat de Newsbv.ro.

Legea bugetului pe 2020. S-ar putea relua circulația feroviară spre Întorsura Buzăului

Podul din localitatea braşoveană Budila, peste care trece calea ferată Braşov – Întorsura Buzăului, s-a rupt şi s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018, în urma unei puternice viituri pe râul Târlung.

Aceasta era singura cale de acces feroviară către zona Buzaielor, locuită de aproape 50.000 de oameni, dintre care mulţi lucrează la Braşov. Pe această secție neinteroperabilă circulau trenurile operatorului privat Regio Călători, utilizate în special de navetiști.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share