Slide Slide


PARTENERI:

Au început Zilele Feroviare, ediția de toamnă. S-au anunțat angajări la stat și la privat

By

La Universitatea Politehnica București a început marți summit-ul Zilele Feroviare, cea mai mare și relevantă conferință și expoziție feroviară din România. În deschiderea evenimentului, atât companiile de stat cât și cele private din domeniu au anunțat angajări în sistemul feroviar și al transportului pe șină în general.

Evenimentul organizat de Club Feroviar și Universitatea Politehnica București în colaborare cu Asociația Industriei Feroviare a fost deschis de Ionuț Săvoiu, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor responsabil cu coordonarea transportului pe calea ferată și cu metroul.

El a ținut să sublinieze faptul că, alături de mediul universitar, în dezvoltarea sectorului un rol important îl joacă atât industria feroviară, mediul privat, cât și cel administrativ.Mihnea Costoiu: Această țară are nevoie de minimum 600.000 de ingineri în următorii zece ani

angajări în sistemul feroviarRectorul UPB, Mihnea Costoiu, a menționat faptul că Universitatea Politehnica încearcă de foarte mulți ani să-și aducă aportul în industrie, subliniind necesitatea unei cooperări mai strânse între mediul universitar și companii. ”Săptămâna trecută am avut bucuria să primesc noi companii care se relochează în România, se relochează în Europa, și care ne cer 1.000 de ingineri, 700 de ingineri. Nimeni nu vrea mai puțin de 100 și nimeni nu vrea mai târziu de o săptămână. Această țară are nevoie de minimum 600.000 de ingineri în următorii zece ani de zile. Pentru studenți avem un alt demers, să-i convingem să rămână în această țară, măcar pe acest continent, după terminarea studiilor”, a spus Mihnea Costoiu.

Telecomunicații CFR SA anunță angajări în sistemul feroviar. ”Salariile nu sunt mici”

angajări în sistemul feroviarUrmătorul vorbitor, Mihai Barbu, directorul general al Telecomunicații CFR SA, a intrat tranșant în miezul problemei și a anunțat angajări în sistemul feroviar, la societatea pe care o conduce: ”Vă invit, dragi studenți, să veniți alături de noi. Avem nevoie de colegi noi și salariile la noi nu sunt mici. Industria feroviară, precum și industria telecom, au depășit granițele țării. Viitorul sună bine”.

Gabriel Stanciu: se caută ingineri de semnalizări feroviare

intervalul de succedare a trenurilor de metrouReplica” a venit din partea lui Gabriel Stanciu, președintele Asociației Industriei Feroviare și director general al Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, care i-a spus ironic de la tribună că ”noi la privat nu știu dacă ne permitem, domnule Barbu, să oferim salarii mari, dar analizăm”. Revenind în nota serioasă a discursului, el a precizat faptul că este o mare nevoie de ingineri în industria feroviară românească. ”Numai la capitolul ingineri de semnalizări feroviare avem de acoperit vreo 70 de posturi imediat. Lucrăm și pentru export”, a spus Gabriel Stanciu.

Societatea de Transport București are nevoie de 100 de ingineri

Despre nevoia de ingineri a vorbit și directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț.

Avem nevoie de sprijinul profesorilor, de sprijinul studenților, al viitorilor absolvenți, pentru a avea un transport verde, sustenabil. STB are nevoie de circa 100 de ingineri din diverse domenii, pentru că trebuie să depășim granița actuală, în care cel care coordonează sute de angajați este un maistru. Partea de exploatare nu poate fi făcută fără sprijinul inginerilor. Resursa umană este cea mai de preț într-o companie”, a spus el.

AFER, colaborare cu mediul universitar

La rândul lui, și Marian Mihail Călin, director general adjunct al Autorității Feroviare Române (AFER), s-a declarat ”încântat” să vadă atâția studenți în sala de la Rectoratul UPB, unde a avut loc deschiderea evenimentului Zilele Feroviare. Oficialul AFER a amintit câteva domenii cheie pe care se axează instituția, cum ar fi activitatea de testare și încercări de la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei. Aici se închiriază facilități și pentru companiile private, iar acum responsabilii instituției sunt deja în discuții pentru acoperirea anului 2024 din acest punct de vedere.

Zilele Feroviare, eveniment ajuns la a XVII-a ediție

Sute de profesioniști si lideri de piață din domeniu participă an de an la Zilele Feroviare, într-un eveniment cu tradiție și rezonanță în industria de profil din România.

Cea de-a XVII-a ediție a Zilelor Feroviare reunește 350 de reprezentanți ai căii ferate și ai serviciilor auxiliare – companii, specialiști și autorități – într-un eveniment care include o expoziție specializată, precum și multe sesiuni de networking.

Summit-ul Zilele Feroviare are loc în perioada 18-19 octombrie la Universitatea Politehnica București.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share