Site logo
19 februarie 2020
audierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orbanaudierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orban

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban 2 au loc miercuri, de la ora 9,00, iar în faţa comisiilor se vor prezenta Adrian Oros, Victor Costache, Marcel Boloş, Violeta Alexandru şi Lucian Bode.

audierile miniștrilor Lucian Bode indus în eroare Guvernul Orban a trecut claim-urile de la CFR Calendarul învestirii Guvernului Orban

Adrian Oros, propus pentru Ministerul Agriculturii, este programat la ora 9.00, iar Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătăţii, va apărea în faţa parlamentarilor de la ora 10.00. Liderul USR, Dan Barna, a anunţat marţi seară că parlamentarii formaţiunii vor pune întrebări miniştrilor audiaţi ”pe probleme spinoase”.

De la ora 12.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene, iar de la ora 13.00 va fi audiată Violeta Alexandru, propusă la Miniserul Muncii. Marcel Boloș a lucrat la Ministerul Transporturilor, iar în perioada ministeriatului lui Ioan Rus s-a ocupat de Masterplanul General de Transport al României.

Audierile miniştrilor se încheie cu Lucian Bode

Ultimul care va fi audiat de comisiile reunite este Lucian Bode, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Luni şi marţi au fost audiaţi majoritatea miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban 2. În prima zi a fost avizat pozitiv Nicolae Ciucă, pentru Ministerul Apărării, iar în cea de-a doua zi a audierilor au fost avizaţi pozitiv Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Virgil Popescu, pentru Ministerul Economiei.

Premierul demis şi desemnat Ludovic Orban a declarat că nu este interesat de avize, întrucât nu acceptă evaluarea parlamentarilor PSD. Orban a precizat marţi seara că a fost mulţumit de prestaţia candidaţilor care au dovedit că au soluţii pentru problemele ridicate.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban 2 este programat pentru 24 februarie.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share