Site logo
17 decembrie 2019

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a discutat cu oficialii BEI posibilități de finanțare a unor proiete feroviare, printre altele, din împrumuturi BEI și acordarea de asistență tehnică de către această instituție.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, discuțiile purtate s-au concentrat pe identificarea unor noi surse pentru finanțarea proiectelor majore de infrastructură și pentru asigurarea asistenței tehnice necesară în vederea demarării acestora. Astfel a fost inițiată o discuție de principiu cu privire la proiecte precum noul terminal de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, proiecte din zona de infrastructură a căii ferate sau asigurarea asistenței tehnice pentru proiecte ce privesc siguranța rutieră.

”În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată. Sunt atât de multe proiecte rămase în urmă, încât nu ne mai putem permite niciun fel de întârziere. De aceea, cu ajutorul unor instituții financiare precum  BEI putem urgenta etapele de realizare a infrastructurii pe care românii și-o doresc. Asistența tehnică pe care o pot furniza experții BEI trebuie să fie valorificată în interesul nostru comun. Este momentul în care toate sursele de finanțare trebuie avute în vedere deoarece numai așa putem construi, într-un interval de timp cât mai scurt, tot ceea ce până acum a fost doar desenat pe hărți. Vrem să valorificăm expertiza celor de la BEI pe proiecte vitale pentru români precum este noul terminal de la Otopeni sau să dezvoltăm infrastructura noastră feroviară. Totodată, pentru că din păcate este un domeniu în care ocupăm un loc neonorant, am convenit, de principiu, să inițiem împreună o serie de demersuri necesare pentru îmbunătățirea zonei care se referă la siguranța rutieră. ” a spus ministrul Lucian Bode (D.C.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share