Site logo
17 februarie 2020

Trenul de la Cluj la Oradea va face o oră şi 45 de minute în 2024, faţă de trei ore acum, promite primarul de Cluj, Emil Boc.

Călătoria cu trenul de la Cluj la Oradea se va scurta de la trei ore la o oră şi 45 de minute după octombrie 2024, când vor fi terminate lucrările de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, potrivit declarațiilor făcute de Emil Boc pentru Ziua de Cluj.

“Dacă astăzi faci cu Interregio trei ore de la Cluj la Oradea cu trenul, după finalizarea proiectului, care înseamnă octombrie 2024, după cum am văzut graficul de execuţie, vei face o oră şi 45 de minute până la Oradea”, a spus luni Emil Boc. El a menţionat că proiectul de care ferată are finanţare europeană asigurată, spre deosebire de autostrada până la graniţa cu Ungaria, pentru care România „nu are încă toţi banii pregătiţi acolo” şi va depinde de susţinerea de la buget. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Cluj Napoca, că unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură feroviară este electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor şi a semnat un acord cu primarii din Cluj Napoca, Oradea şi Arad privind susţinerea proiectului în valoare de 7,3 miliarde de lei.

Electrificarea și modernizarea căii ferate Cluj Napoca  – Oradea este un proiect promis de oficialii români cel puțin din 2006 care însă niciodată n-a avansat mai departe de stadiul de studiu de fezabilitate. (D.C.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share