Site logo
12 februarie 2020
HS2 High Speed 2HS2 High Speed 2

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat în Camera Comunelor că linia ferată de mare viteză HS2, între Londra și nord-vestul Angliei, va fi construită.

HS2 High Speed 2

”Suntem în fața unei alegeri istorice: fie încercăm să ne descurcăm cu liniile existente între nord și sud, fie avem curajul să luăm o decizie, indiferent care sunt dificultățile și controversele”, a declarat primul ministru britanic, adăugând că va fi numit un ministru cu puteri depline responsabil cu linia ferată de mare viteză.

”Vom proceda, potrivit recomandărilor lui Oakervee, la reexaminarea nivelului actual estimat al investiției, pentru a identifica punctele unde se pot realiza economii în faza 1 (Londra –p Birmigham), fără costurile și întârzierile unei reevaluări detaliate. Și, pentru a se concentra doar pe realizarea fazelor 1 și 2 (prelungirea spre Manchester și nord-ves), rămânând în marja întârzierilor și a bugetului, voi revedea aranjamentele care vizează gara terminus din Euston (Londra) și faza 2 B (prelungirea către Leeds și nord-vest), care sunt în întârziere”, a mai spus Boris Johnson, citat de publicația Ville, Rail et Transports.

Boris Johnson crede în valoarea intrinsecă a HS2

Șeful Guvernului de la Londra a asigurat că, în ciuda unei ”gestiuni defectuoase”, el crede în valoarea intrinsecă a HS2.

Primele estimări indicau costuri de 32 miliarde de lire pentru linia de mare viteză, iar acum s-a ajuns la 88 miliarde de lire sterline. Deja s-au făcut deja exproprieri și s-au cheltuit în total peste 7 miliarde de lire. Marea Britanie are doar 108 km de linie ferată de mare viteză, High Speed 1 (HS1), numită și Channel Tunnel Rail Link (CTRL), linie ce leagă Londra de Canalul Mânecii (orașul Fokestone).

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share