Site logo
24 februarie 2020
restructurare la CFR Marfă Bugetul CFR Marfă pe 2020 salvarea CFR Marfă restituirea supraaccizei la motorinărestructurare la CFR Marfă Bugetul CFR Marfă pe 2020 salvarea CFR Marfă restituirea supraaccizei la motorină

CITR a depus la Tribunalul București planul de restructurare la CFR Marfă, în cadrul procedurii de concordat preventiv.

restructurare la CFR Marfă Bugetul CFR Marfă pe 2020 salvarea CFR Marfă restituirea supraaccizei la motorină

CITR, parte a Impetum Group, împreună cu compania, au transmis vineri, 21 februarie 2020, la Tribunalul București, planul de concordat al CFR Marfă, organizație care urmează să fie restructurată prin procedura de concordat preventiv, a anunțat luni dimineață casa de insolvență.

Planul de redresare a societății de stat se bazează pe doi mari piloni: eficientizarea operațională, astfel încât compania să genereze profit operațional din cel de-al doilea an al derulării procedurii de concordat preventiv și obținerea de venituri prin valorificarea activelor neproductive ale companiei, cu scopul capitalizării sale și al achitării creanțelor istorice.

CITEȘTE  și EXCLUSIV Bugetul CFR Marfă pe 2020: pierderi zero. Care e soluția miraculoasă

Printre măsurile de eficientizare operațională CITR menționeasză: creșterea, din 2020, a volumului de mărfuri transportate prin implementarea unei politici comerciale la prețuri competitive, structurarea parcului de material rulant conform nevoilor clienților, reducerea cheltuielilor de exploatare, reducerea cheltuielilor cu închirierea de vagoane prin investiții în parcul propriu, înființarea unui departament de restructurare cu obiective clare, reorganizarea regionalelor CFR Marfă și a structurii centrale.

Planul de concordat și restructurare la CFR Marfă a fost depus înainte de termen

„Atât noi, echipa CITR, cât și specialiștii CFR Marfă, am înțeles încă de la intrarea în proiect că este nevoie de o colaborare rapidă între echipe, motiv pentru care am reușit să depunem planul de concordat înainte de termenul limită de 30 de zile de la deschiderea procedurii prevăzut de lege. Ne-am asumat să contribuim la restructurarea acestei companii cu impact major în economie și de aceea am implicat în acest proiect o echipă multidisciplinară solidă, cu cei mai buni experți în restructurare din cadrul CITR”, a declarat Aurel Podariu, senior partner în cadrul CITR.

Pentru mai multe informații despre planurile CFR Marfă din acest an, vă așteptăm la Conferința de Material Rulant care va avea loc la Oradea în perioada 7-8 mai 2020. (A.B.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share