Site logo
16 decembrie 2019
licitația pentru tramvaie de 18 metrilicitația pentru tramvaie de 18 metri

Două companii din industria feroviară românească au depus oferte la licitația pentru tramvaie de 18 metri organizată de STB.

licitația pentru tramvaie de 18 metri

Prima vine de la ofertantul unic Electroputere VFU Pașcani, împreună cu Reloc Craiova (terț), ambele parte a Grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Cea de-a doua ofertă este a asocierii Astra Vagoane Călători Arad (lider), Atelierele CFR Grivița București (ofertant) și CRRC Qingdao Co. Ltd. China. Astra Vagoane Călători este controlată de omul de afaceri arădean Valer Blidar.

Sigur vom avea câștigător român la licitația pentru tramvaie de 18 metri

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a lansat la finele lunii septembrie licitaţia pentru achiziţia a 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime. Valoarea estimată a achiziţiei este de 307,6 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării cu 461,4 milioane, dacă va fi comandat un lot suplimentar de 60 de tramvaie.

Licitaţia lansată de STB vizează achiziţia de tramvaie noi din gama de 18 m cu podea total coborâtă. Contractul de furnizare va fi unul multianual, cu derulare în anii 2019 şi până în 2022, reprezentând încheierea contractului şi respectiv livrarea a 40 tramvaie şi posibilitatea încheierii unui act adiţional de prelungire a valabilităţii, maximum până în 2024, şi de suplimentare a cantităţii cu până la maximum 60 de bucăţi.

Ofertele vor fi evaluate până la data de 2 iunie 2020. De această dată, sigur vom avea câștigător al licitației o companie românească din industria feroviară.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share