Site logo
28 mai 2020
Inaugurarea M5 se amână inaugurarea Magistralei 5 de metrou termen pentru metroul din Drumul Taberei metroul din Drumul Taberei Investițiile Metrorex metroul din Drumul Taberei Metrorex are conturile blocate

Inaugurarea M5 se amână, au recunoscut oficialii Metrorex, în ciuda faptului că, recent, ministrul Lucian Bode dădea ca sigură data de 30 iunie.

Inaugurarea M5 se amână inaugurarea Magistralei 5 de metrou termen pentru metroul din Drumul Taberei metroul din Drumul Taberei Investițiile Metrorex metroul din Drumul Taberei Metrorex are conturile blocate

Magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată până la sfârșitul verii, spun responsabilii de proiect din cadrul Metrorex care nu mai garantează, totuși, că va fi respectat termenul asumat la începutul anului și anume 30 iunie 2020. Pe șantier lucrările au fost puțin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China și Italia)  au ajuns cu întârziere, dar au fost și probleme cu infiltrațiile de apă, relatează Radio România Actualități.

Probele dinamice, adică testele cu rame de metrou în circulație vor începe de luna viitoare, a precizat pentru RRA Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: ,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare. Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015. Secțiunea Eroilor-Râul Doamnei din M5 are 10 stații și un depou și va transporta la capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri.

Inaugurarea M5 se amână. Lucian Bode spunea că va fi gata pe 30 iunie

Nu mai devreme de luna trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dădea asigurări că Magistrala 5 va fi gata pe 30 iunie.

“M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi de pe şantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înţeles şi lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19”, a scris ministrul pe 16 aprilie pe pagina sa de Facebook.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share