Site logo
14 ianuarie 2020
întâlnire Ion Țiriac-Lucian Bode Euro 2020 la București Țiriac despre calea ferată de aeroport calea ferată de aeroportîntâlnire Ion Țiriac-Lucian Bode Euro 2020 la București Țiriac despre calea ferată de aeroport calea ferată de aeroport

O întâlnire Ion Țiriac-Lucian Bode a avut loc joia trecută, departe de ochii presei, când ministrul Transporturilor a vizitat șantierul căii ferate de aeroport.

întâlnire Ion Țiriac-Lucian Bode Euro 2020 la București Țiriac despre calea ferată de aeroport calea ferată de aeroport

Deși vizita pe șantier a fost cu presă, întâlnirea ministrului cu fostul tenisman s-a desfășurat discret.

Abia luni, reprezentanții Fundației Ion Țiriac au dat publicității un comunicat de presă în care au anunțat că a avut loc întâlnirea. Omul de afaceri Ion Ţiriac împreună cu reprezentanţii Fundaţiei Ion Ţiriac s-au întâlnit joi cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu reprezentanţii CFR SA şi cu cei ai constructorului, în cadrul vizitei efectuate de ministru la şantierul căii ferate care va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni, se arată în comunicatul remis agenţiei News.ro.

Întâlnire Ion Țiriac-Lucian Bode. Magnatul îi mulțumește ministrului

“Temele principale de discuţie s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru minimizarea impactului negativ asupra proiectelor de interes public ale Fundaţiei Ion Ţiriac din oraşul Otopeni, în special Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena, în perspectiva dezvoltării traseului liniei feroviare menţionate anterior. În cadrul întâlnirii, am constatat cu bucurie deschiderea ministrului Lucian Bode de a găsi soluţii pentru continuarea funcţionării patinoarului atât pe parcursul lucrărilor la linia feroviară, cât şi ulterior finalizării acestora. Adresăm, pe această cale, mulţumiri domniei sale pentru decizia de a sprijini măsurile ce se impun a fi implementate pentru menţinerea integrităţii structurale a patinoarului, astfel încât acesta să poată asigura continuitate copiilor care urmează cursurile şcolilor de patinaj şi de hockey, precum şi miilor de persoane care utilizează patinoarul în scop recreativ. Măsurile ce urmează a fi implementate, în perioada imediat următoare, vizează asigurarea funcţionării optime şi în condiţii de siguranţă ridicată, pe termen lung, a Patinoarului Ţiriac – Telekom Arena. Astfel, spre exemplu, se vor monta o serie de elemente constructive necesare pentru diminuarea vibraţiilor şi a zgomotului, precum şi pentru garantarea funcţionării în siguranţă a facilităţii sportive. O concluzie utilă ce a reieşit din discuţie se referă la beneficiile construirii unei staţii de tren în imediata apropiere a patinoarului care să ofere o accesibilitate mai bună pentru sportivii care doresc să utilizeze Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena, precum şi pentru alte obiective de interes din proximitate. Anterior, Fundaţia Ion Ţiriac a atras, în mai multe rânduri, atenţia reprezentanţilor statului român şi a opiniei publice în legătură cu modul în care dezvoltarea liniei ferate periclitează continuarea activităţii patinoarului. În trecut, cererile noastre nu s-au bucurat de aceeaşi deschidere, nefiind tratate cu interes şi cu prioritate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor”, se arată în comunicat.

Fostul tenisman critica proiectul trenului de aeroport

Patinoarul Ţiriac – Telekom Arena din oraşul Otopeni, dezvoltat de Fundaţia Ion Ţiriac, a fost inaugurat în 2016, în urma unei investiţii de peste 3,6 milioane de euro.

Ion Ţiriac a contestat în mai multe rânduri construcţia liniei de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, din cauza faptului că afectează proiectele sale sportive în zona Otopeni. “O investiţie inutilă”, considera Ţiriac, pe 14 ianuarie 2019, legătura dintre aeroport şi Gara de Nord, în condiţiile în care se doreşte şi construirea unei linii de metrou. Și atacurile au continuat constant.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share