Site logo
13 februarie 2020
Ioan PinteaIoan Pintea

Șeful Regionalei CF Brașov, Ioan Pintea, este începând de joi dimineață noul director general al CFR SA, în locul lui Marius Chiper.

Ioan Pintea

 

Ședința Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA în care a fost decisă numirea lui Ioan Pintea în funcția de director general a avut loc în această dimineață.

Ioan Pintea lucrează la Regionala CFR Brașov încă din iulie 1990, iar din octombrie 1998 (când a fost divizată fosta Societate Națională a Căilor Ferate Române) este director general al sucursalei.

Noul director general al CFR SA este absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca și are un doctorat în transporturi feroviare.

Ioan Pintea vine după un mandat de patru luni al lui Marius Chiper

Marius Chiper fusese numit director general al CFR SA pe 14 octombrie 2019, când membrii Consiliului de Administrație Al gestionarului de infrastructură au decis revocarea mandatului lui Constantin Axinia.

Născut în 1969, Marius Chiper a absolvit în 1994 Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Transporturi/secţia Material Rulant de Cale Ferată. El a mai fost director general al CFR SA din decembrie 2015 până în octombrie 2017, când și-a dat demisia în urma unor divergențe cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.

CITEȘTE și BREAKING Marius Chiper revine la conducerea CFR SA, în locul lui Constantin Axinia

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share