Site logo
2 iulie 2020
Mariana Miclăuș și-a dat demisia cu metroul după 15 mai noul coronavirus

Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex, post pe care îl ocupa din 11 noiembrie 2019, când i-a succedat lui Marin Aldea. Ministrul Lucian Bode i-a reproșat nepunerea în funcțiune la 30 iunie a Magistralei 5 de metrou.

Mariana Miclăuș și-a dat demisia cu metroul după 15 mai noul coronavirus

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință joi, a luat act de demisia Marianei Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu, a anunțat Ministerul Transporturilor, printr-un comunicat dat publicității joi după amiază.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex. El a fost și director general al Metrorex, în urmă cu mai bine de 10 ani de zile.

Mariana Miclăuș și-a dat demisia. Reproșurile lui Lucian Bode

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a reproșat Marianei Miclăuș nepunerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou la termenul asumat, 30 iunie.

“Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească. După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment,  va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a spus ministrul Lucian Bode.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share