Site logo
18 iunie 2020
Marius Chiper dă în judecată CFR Chiper revine la conducerea CFR

Marius Chiper dă în judecată CFR SA. Prin acțiunea introdusă la Tribunalul București, el contestă decizia din 21 aprilie a Consiliului de Administrație prin care a fost înlăturat din funcția de director general adjunct al administratorului infrastructurii feroviare din România.

Adrian Bărbulescu

Marius Chiper dă în judecată CFR Chiper revine la conducerea CFR

La Tribunalul București, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a fost înregistrat pe 25 mai dosarul cu numărul 11404/3/2020, în care Chiper Marian Marius este reclamant, iar Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – pârât.

Obiectul acțiunii este reprezentat de ”litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999) dec. nr. 2698/21.04.2020”, așa cum se precizează pe portalul instanțelor de judecată. Prin decizia respectivă, Marius Chiper a fost înlăturat din funcția de director general adjunct pentru Proiecte cu Finanțare Externă. Pe poziția sa, de atunci este interimar Monica Maria Mihăileanu.

Marius Chiper dă în judecată CFR SA. El a fost director general până în februarie

Până pe 13 februarie 2020, Marius Chiper a fost director general al CFR SA. La data menționată, el a fost schimbat din funcție, iar în locul său a fost numit șeful Regionalei CF Brașov, Ioan Pintea.

Marius Chiper fusese numit director general al CFR SA pe 14 octombrie 2019, când membrii Consiliului de Administrație al gestionarului de infrastructură au decis revocarea mandatului lui Constantin Axinia.

O carieră îndelungată în domeniul feroviar

Născut în 1969, Marius Chiper a absolvit în 1994 Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Transporturi/secţia Material Rulant de Cale Ferată.

Până la numirea sa petru a doua oară în funcția de director general, Chiper a fost director general adjunct al companiei de infrastructură, responsabil, printre altele, cu proiectul liniei ferate de Otopeni. El a mai fost director general al CFR SA din decembrie 2015 până în octombrie 2017, când și-a dat demisia în urma unor divergențe cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.

Anterior, în perioada februarie 2015 – decembrie 2015, Marius Chiper a fost director general adjunct responsabil de investiţii, așa cum este precizat în CV-ul său postat pe site-ul CFR SA. Între iunie 2010 și februarie 2015 el a fost șef de UMP (unitatea de management al proiectului) la Direcţia Management Proiecte Europene din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate. Din această poziție, a fost responsabil de gestionarea și implementarea proiectului de reabilitare a căii ferate pe Coridorul IV Pan European, Secțiunea 1: Frontieră – Curtici – Arad – km 614.

Marius Chiper a mai ocupat poziții de conducere la Unicom, Autoritatea Feroviară Română și Registrul Feroviar Român.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share