Site logo
28 noiembrie 2019
Calea Ferată din Moldova cumpără locomotive transportul feroviar din MoldovaCalea Ferată din Moldova cumpără locomotive transportul feroviar din Moldova

Calea Ferată din Moldova cumpără locomotive. Guvernul de la Chișinău a aprobat și va prezenta Parlamentului spre examinare proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2020.

Calea Ferată din Moldova cumpără locomotive transportul feroviar din Moldova

Bugetul de stat pentru anul 2020 se aprobă la venituri în sumă de peste 44 miliarde de lei moldovenești (echivalentul a 10,6 miliarde de lei românești) şi la cheltuieli în sumă de peste 51 miliarde de lei (12,3 miliarde lei), cu un deficit în sumă de peste 7 miliarde de lei (1,7 miliarde RON).

Se stabileşte că, la situaţia din 31 decembrie 2020, datoria de stat internă nu va depăşi 25707,3 milioane de lei, datoria de stat externă – 41820,9 milioane de lei, informează Unimedia. Soldul garanţiilor de stat externe nu va depăși 1704,6 milioane de lei (echivalentul a 90,0 milioane de dolari SUA), iar soldul garanţiilor de stat interne nu va depăşi 1600,0 milioane de lei.

Calea Ferată din Moldova cumpără locomotive cu bani de la BEI

Bugetul pentru anul viitor prevede, pentru implementarea Programului de stat „Prima casă”, alocaţii în sumă de 70 de milioane de lei, inclusiv 50 de milioane de lei pentru onorarea garanţiilor de stat în cadrul programului.

De asemenea, se prevăd mijloace financiare pentru majorarea capitalului social al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” – în sumă de 415 milioane de lei moldovenești (100 milioane de lei românești) din contul împrumutului acordat de Banca Europeană de Investiţii în cadrul Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare.

Se prevede și majorarea capitalului social al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională” în sumă de până la 71 milioane de lei moldovenești (17 milioane RON).

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share