Slide Slide


PARTENERI:

Ce avere are Gavrilă Ghilea, cel care va decide soarta Statutului personalului feroviar

By

Club Feroviar vă prezintă ce avere are Gavrilă Ghilea, noul președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, unde se decide marți soarta Statutului personalului feroviar. Proiectul de lege a fost întors la această comisie pe 26 mai, prin votul majorității membrilor Comisiei de Muncă și Protecție Socială.

Adrian Bărbulescu

ce avere are Gavrilă Ghilea

Parlamentarul liberal de Bihor Gavrilă Ghilea este noul președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

El îl înlocuiește astfel în funcție pe alt liberal, Marius Bodea, care însă, între timp, a căzut în dizgrația partidului după ce nu a fost de acord cu sprijinirea de către PNL a candidaturii pesedistului Mihai Chirica la Primăria Iași. Înainte de Marius Bodea, comisia parlamentară fusese condusă de Lucian Bode, actualul ministru al Transporturilor.

Ce avere are Gavrilă Ghilea, potrivit declarației depuse la Camera Deputaților

Potrivit declarației de avere prezentă pe site-ul Camerei Deputaților, Gavrilă Ghinea deține trei terenuri – două în Oradea, de 861 mp, respectiv 465 mp, și un altul în localitatea Sânmartin, cu o suprafață de 1.982 mp. În declarația sa de avere figurează și trei clădiri, toate în municipiul Oradea, cu suprafețe de 204 mp, 30,37 mp, respectiv 80 mp. Toate aceste proporietăți sunt deținute împreună cu soția sa.

ce avere are Gavrilă Ghilea
Deputatul nu are, oficial, niciun autoturism

Gavrilă Ghilea pare să se deplaseze cu transportul public, inclusiv cu trenul, din moment ce în declarația sa de avere nu figurează niciun autoturism.

Deputatul are trei depozite bancare – două la BCR, în valoare de 13.900,78 lei, respectiv 15.937,88 lei, și un altul la BRD, de 56.048,95 lei. De asemenea, are și o investiție la SC Construcții Bihor SA Oradea, în valoare de 1.905.648 lei, echivalentul a aproape 400.000 de euro.

Activitatea parlamentară a lui Gavrilă Ghilea

Liberalul a fost ales în 2016 deputat în circumscripția electorală nr.5 Bihor. Anterior, în perioada 2012-2016, el a fost senator din partea PNL.

Până să preia președinția Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, Gavrilă Ghilea a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaților. El face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Venezuela, Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Maroc și din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Argentina.

În mandatul său, el a avut 13 luări de cuvânt, dintre care trei politice, a despus 86 de declarații politice și a inițiat 86 de propuneri legislative, dintre care 19 au fost promulgate legi.

Ce avere are Gavrilă Ghilea, potrivit Forbes

Potrivit Topului Forbes din 2013 (ultima mențiune), Gavrilă Ghilea, fost prefect de Bihor, avea o avere estimată la șapte-opt milioane de euro.

”Prefectul de Bihor Gavrilă Ghilea se află pentru cel de-al doilea an în topul realizat de Forbes România. Omul de afaceri, acţionar majoritar al firmei Construcţii Bihor SA Oradea, nu ratează mai deloc paginile ziarelor locale, care îl acuză de incompatibilitate cu funcţia pe care acesta o deţine în prezent. Compania de construcţii la care Ghilea este acţionar participă de câte ori are ocazia la licitaţiile locale, iar ultimele informaţii relatate de ziariştii bihoreni arată că prefectul şi un alt om de afaceri local prezent în Forbes 500 Miliardari, Beniamin Rus, s-au bătut pentru construirea parcării din spatele Palatului de Justiţie din Oradea – un contract de 7 milioane de euro. Cu toate acestea, prefectul a declarat că firmele la care el este acţionar sunt administrate, în prezent, de delegaţi ai săi, iar el nu ar avea niciun fel de implicaţii. Prefectul de Bihor conduce un Audi A8, dar mai are în garaj şi un A4, un A3 şi nu în ultimul rând un Audi Q7”, scria revista la vremea respectivă.

La capitolul ”pasiuni”, revista menționează ”mașina, sport, artă”. Prima mențiune pare surprinzătoare, pentru că, așa cum am arătat mai sus, el nu are pe numele său niciun autoturism. Mașinile deținute în 2013 par să se fi ”evaporat”.

Liberalul va decide soarta Statutului personalului feroviar

Statutul personalului feroviar este pe ordinea de zi a ședinței de marți a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost întors la această comisie pe 26 mai, prin votul majorității membrilor Comisiei de Muncă și Protecție Socială.

Proiectul de lege privind Statutul feroviarilor se află la punctul 4 (ultimul) pe ordinea de zi a ședinței de azi a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, care este programată să înceapă la ora 12,00. Este prima ședință ce va fi condusă de noul președinte al Comisiei, deputatul de Bihor Gavrilă Ghilea.

Pe 3 iunie 2019, Legea privind Statutul personalului feroviar a fost trimisă la promulgare președintelui Klaus Iohannis, după ce fusese aprobată de Parlament. Pe 20 iunie însă, actul normativ a fost trimis de șeful statului înapoi la Parlament, pentru reexaminare, iar de atunci se tot plimbă pe la comisii.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share