Am primit asigurări de la Ministerul Transporturilor că legătura feroviară va fi gata pentru Euro 2020, au spus vineri ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și Gică Popescu despre calea ferată de Otopeni.
Ionuţ Stroe a declarat vineri că toate facilităţile necesare Euro 2020 vor fi finalizate şi vor fi disponibile în momentul începerii turneului final.
“Am intrat în faza finală de pregătire a acestui eveniment de maximă importanţă pentru ţara noastră. Vă pot reconfirma faptul că Euro 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate de statul român şi bineînţeles cerute de UEFA. (…) Din acest moment există prezenţă permanentă din partea UEFA în România pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregătesc acest eveniment. Linia ferată care leagă Aeroportul Internaţional Otopeni de Gara de Nord şi modernizarea Aeroportului Băneasa sunt în proces de implementare (sublin.ns.). Sunt un plus pe care noi, autorităţile române, îl aducem planului de mobilitate convenit cu UEFA în momentul angajării în această importantă fază de pregătire a acestui campionat european. Compania Naţională de Investiţii ne-a informat că toate facilităţile necesare acestui important eveniment vor fi finalizate şi vor fi disponibile în momentul începerii turneului final”, a declarat Stroe.
Gică Popescu, consilier onorific al premierului Ludovic Orban, a declarat că speră ca la începutul turneului final să fie gata două stadioane. “Construirea celor patru stadioane nu face parte din asumările guvernamentale. Bineînţeles că este important ca la startul competiţiei să avem cel puţin două stadioane gata, pe care să se antreneze echipele care vor veni la turneu. Dar nu sunt chestiuni asumate între cele 12 garanţii guvernamentale”, a spus el.
Gică Popescu despre calea ferată de Otopeni: ”Este important să terminăm acest obiectiv”
Întrebat dacă poate oferi garanţii că linia ferată de Otopeni, al cărei traseu este afectat de contestaţii în justiţie, va fi funcţională în mai, Popescu a răspuns: “A fost principalul punct de discuţie în comitetul interministerial de astăzi. Din câte ştiu eu nu există vreo proprietate privată prin care să treacă calea ferată. Nici acesta nu este un obiectiv din asumările Guvernului României prin dosarul de candidatură. Este important să terminăm acest obiectiv pentru că planul de mobilitate ar avea o sursă de transport în plus de la aeroport la gara centrală. Sunt anumite tronsoane pe care nu se poate lucra din cauza unor decizii ale instanţei, prin care s-a suspendat construirea căii ferate pe respectiva porţiune, dar domnii de la Ministerul Transporturilor ne-au asigurat astăzi că vor face toate demersurile pentru a debloca această situaţie, încât să se reia lucrările pe porţiunea respectivă şi să terminăm la timp. (…) Nu se va folosi doar autobuzul”.
Răspunzând la aceeaşi întrebare, reprezentantul Ministerului Transporturilor a spus: “Vă garantăm că pasajul va fi gata, în condiţiile în care vom putea executa lucrările. Există o decizie de instanţă, este prima instanţă, noi am făcut apel, sperăm că vom respinge acea restricţie care, din punctul nostru de vedere, e un pic forţată sau la limita legalităţii. În mod normal nu se poate opri o expropiere în interes public, prin orice decizie”.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail