Slide Slide


PARTENERI:

Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară (CENAFER) asigură Formarea-Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviar

By
Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER) asigură Formarea - Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviar

Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER) asigură Formarea - Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviarCentrul Național de Calificare și Instruire Feroviară (CENAFER) este desemnat ca organismul naţional specializat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicaţiilor să asigure Formarea – Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului care efectuează activităţi specifice desfăşurării transportului feroviar în condiţii de siguranţă a circulaţiei, securitate a transporturilor şi de calitate a serviciilor feroviare, precum şi participarea în comisiile de autorizare a personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei din transportul feroviar.

CENAFER este continuatorul unei tradiţii de 140 de ani de educaţie şi formare profesională pentru domeniul feroviar (Şcoala Specială de Mişcare şi Comercial – 1880).

Reorganizată susccesiv, activitatea de formare profesională pentru domeniul feroviar are ca puncte de reper anii 1932, 1946, 1955, 1971, 1997, 1998 şi 2004. Tradiţia de peste un secol  şi experienţa de 5 decenii în ceea ce priveşte sistemul de educaţie şi formare profesională desfăşurat într-un mod organizat şi reglementat public după apariţia Legii nr. 2/1971, ne-au aşezat în ipostaza de a oferi programe de formare profesională al căror conţinut ştinţific să răspundă cerinţelor impuse de dezvoltarea tehnologică specifică fiecărei etape în parte.

Începând cu anul 2004, putem spune că s-a trecut într-o nouă etapă, punându-se accentul pe principiile unei abordări manageriale  moderne. Contextul european şi interacţiunea într-o lume complexă din punct de vedere social şi politic, definesc dorinţa  de planificare a propriei vieţi. Capitalul uman din transporturi, trebuie să se adapteze pentru a putea face față oportunităților oferite de inovarea tehnologică și utilizarea sporită a tehnologiilor digitale.

CENAFER asigură Formarea – Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviar

În ideea că o nouă organizare înseamnă, implicit, un progres, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER, este continuatorul şi beneficiarul unei  tradiţii şi experiențe îndelungate în materie de calificare, perfecționare sau specializare preluată de la Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară – CENAFER de Perfecționare și Calificare a Personalului CFR din București şi Centrele de Calificare a personalului CFR din Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați, Constanța  care desfăşurau activitatea de formare profesională.

Formarea profesională este pilonul de activitate. Caracterul marcant al acestui domeniu ne responsabilizează în fiecare zi şi ne impulsionează să descoperim răspunsurile cele mai apropiate de cerinţele cotidianului. Transformăm boom-ul informaţional în curricule aplicate, relaţionate cu segmente de practică pe simulator, pentru ca nivelul cunoştinţelor asimilate să fie maxim.

În cadrul CENAFER se regăsește și Muzeul CFR – locul în care puteți plonja înapoi în timp, parcurgând istoria de peste un secol a uneia dintre cele mai spectaculoase invenții omenești: calea ferată.


Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER) asigură Formarea - Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviar
Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER) asigură Formarea - Calificarea, Perfecţionarea şi Verificarea profesională periodică a personalului feroviar

Date complete de contact găsiți în Catalog Feroviar la pagina Centrul Naţional de Calificare și Instruire Feroviară – CENAFER.


Soluția de a te prezenta gratuit companiilor din domeniul feroviar

Catalog Feroviar

În România sunt peste 1000 de companii care au diverse certificări, agremente tehnice sau atestate de furnizori feroviari sau sunt licențiate pentru a face transport feroviar. Pe lângă acestea, alte aproximativ 3-4000 de companii, instituții, organizații, produc și/sau prestează servicii, influențează politic, legislativ, administrativ și/sau executiv domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

La începutul lunii aprilie, Catalog Feroviar a inaugurat pe site-ul Club Feroviar rubrica “Industria feroviară românească”. La această categorie orice tip de entitate juridică care activează în domeniul feroviar își poate prezenta produsele sau serviciile într-un articol de promovare publicat gratuit.

Mai multe detalii despre cum puteți beneficia de această ofertă puteți afla din acest articol sau puteți să ne contactați la office@catalogferoviar.ro sau tel: 021 22 44 385.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share