Slide


PARTENERI:

CFiR, UPB, UTCB, FML și OPSFPR strâng rândurile, fac zid și îmbrățișează un țel comun: CARIERA FEROVIARĂ

By

Carieră Feroviară în România (CFiR) a desfășurat o serie de întâlniri în ultima lună, de o importanță crucială pentru viitorul Căilor Ferate Române, și mai ales pentru prezentul și viitorul resursei umane, a feroviarilor de carieră, dar și a celor care urmează să îmbrățișeze meserii și profesii aparținând domeniului feroviar.

În acest sens, CFiR a decis să-și îndrepte atenția și să-și focalizeze energia către componenta educațională, gândind și demarând lucrările la un plan comun pentru atragerea absolvenților de liceu către Facultatea de Transporturi a Universității Politehnica București (FT–UPB), respectiv Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (FCFDP–UTCB), cât și a absolvenților de studii universitare de licență ale altor specializări, către masteratele cu profil feroviar.

Toate aceste lucruri dimpreună cu cei doi lideri ai FT – UPB (dl. profesor Gabriel Popa), respectiv liderul FCFDP – UTCB (dl. profesor Adrian Burlacu).

Mai mult, cei trei parteneri (CFiR, UPB și UTCB) își doresc loializarea celor care finalizează studiile universitare de licență, astfel încât aceștia să-și continue studiile universitare de masterat în cadrul acelorași instituții, după care să-și îndrepte pașii către o Carieră Feroviară de Succes și de lungă durată.

Într-un cadru mai larg, dar păstrând registrul feroviar, discuțiile cu Sindicatele (Federația Mecanicilor de Locomotivă – FML), respectiv cu Patronatele (Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România – OPSFPR) ne-au ajutat să identificăm problemele reale cu care se confruntă, atât personalul feroviar din sistemul bugetar și privat, cât și angajatorii acestora (companii de stat sau private).

Pe cale de consecință, dimpreună cu cei doi lideri FML (dl. Iulian Măntescu), respectiv liderul OPSFPR (dl. Vasile Șeclăman), am organizat un Webinar despre viitorul Căii Ferate Române. În cadrul Webinarului au fost explicate pe înțelesul tuturor celor angrenați în acest sistem, două legi de importanță majoră: Statutul Personalului Feroviar și  Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare.

În urma acestor discuții și a dezbaterilor s-au tras învățăminte prețioase, toate menite să ușureze viața lucrătorilor din domeniul feroviar.

Carieră Feroviară în România (CFiR) nu se oprește aici, ci va continua seria de întâlniri cu lideri din domeniu, instituții, entități care pot contribui la binele comunității feroviare și la construirea unui viitor mai bun, prin educare și formare; fidelizare și găsirea de soluții acolo unde și dacă este cazul.

 

Împreună suntem de Neoprit! Ne vedem în VÂRF!! 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share