Site logo
2 februarie 2020
vagoane suplimentare biletul de weekend Mersul Trenurilor 2019-2020 modificări în mersul trenurilor hărți de zgomot la CFRvagoane suplimentare biletul de weekend Mersul Trenurilor 2019-2020 modificări în mersul trenurilor hărți de zgomot la CFR

CFR Călători introduce în acest sfârșit de săptămână vagoane suplimentare în compunerea anumitor trenuri, pentru adaptarea capacității de transport la cerințele în creștere de trafic.

vagoane suplimentare biletul de weekend Mersul Trenurilor 2019-2020 modificări în mersul trenurilor hărți de zgomot la CFR

Astfel, conducerea operatorului feroviar de stat a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni, acolo unde punctual, dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Volumul maxim de trafic se înregistrează însă în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost suplimentat și duminică, 2 februarie, pe rutele aglomerate din toată țara.

Trenuri mai lungi dinspre Moldova și Bucovina

Pentru trenurile care leagă principalele orașe din Bucovina, Moldova și Galați/Brăila de București numărul de locuri a fost mărit chiar și cu 130%. Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoșani) și Iași de București în intervalul orar 6-24, s-au adaugat duminică încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creștere medie a capacității de transport cu 54% față de capacitatea totală medie zilnică. Numărul de locuri a crescut de la aproape 2.500 la 4.000, la care se adaugă și locurile din vagoanele de dormit și cușetă.

De exemplu, trenul IR 1752, care a plecat din Suceava la ora 8:50, circulă cu 14 vagoane, față de șase într-o zi obișnuită. Numărul de locuri a fost suplimentat la cu 120%, 940 de locuri în total. Tot cu 100% au fost suplimentate locurile și în trenul IR 1754, care circulă cu șase vagoane în plus.

Din Iași, trenul IR 1662 (plecare la ora 14:08) circulă astăzi cu nouă vagoane (plus unul pentru Buzău), ceea ce înseamnă o suplimentare a numărului de locuri cu peste 100% față de o zi obisnuită. Trenul IR 1574, unul din cele cinci care pleacă din Galați, va avea 588 de locuri și 10 vagoane, dublu față de o zi obișnuită.

Este posibil ca până la finalul programului de circulație unele trenuri să atingă compunerea maxim admisă de circulație pe infrastructura feroviară, pentru că mai sunt în pregătire vagoane pentru a fi introduse în compunerea trenurilor, în funcție de solicitările călătorilor.

Vagoane suplimentare și pe Valea Prahovei

Se menține suplimentarea vagoanelor și pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat. Cele 10 trenuri care fac legătura între Brașov și București, în intervalul orar 11 – 24 au fost suplimentate și azi cu 24 de vagoane față de media zilnică ceea ce înseamnă o creștere cu 55% a numărului de locuri, de la 3.600 la peste 5.600 de locuri.

Astfel, trenul IR 1746 care pleacă din Brașov la ora 16:51 are și în această săptămână compunerea de 15 vagoane.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share