Site logo
26 februarie 2020
ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de PașteERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos miercuri la licitație studiul de fezabilitate pentru introducerea sistemului ERTMS pe Constanța-București-Predeal.

ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

Este vorba de contractul ,,Implementarea măsurilor necesare funcționării sistemului ERTMS pe secțiunea de cale ferată Predeal-București-Constanța și extinderea sistemului GSM-R pe rețeaua primară de transport feroviar”, potrivit anunțului de licitație publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Durata contractului va fi de 21 de luni.

Pentru participarea la licitație se cere experiență similară, care constă în executarea de servicii de acest tip în valoare cumulată de minimum de cinci milioane de lei, fără TVA, în ultimii cinci ani. Prin servicii similare se înţelege servicii de elaborare de documentaţii tehnico-economice în domeniul infrastructurii feroviare convenționale și/sau de mare viteză, care să includă elemente privind implementarea măsurilor necesare funcţionării sistemului ERTMS și extinderea sistemului GSM-R, inclusiv cele aflate în derulare și cele finalizate în ultimii cinci ani, duse la bun sfârşit (servicii recepţionate parţial şi/sau servicii recepţionate la terminarea prestării), cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați.

SF de peste un milion de euro pentru ERTMS pe Constanța-București-Predeal

Valoarea totală estimată a contractului este de 5.224.890 de lei. Sursa de finanţare pentru achiziţia serviciului va fi asigurată de la bugetul de stat, din cadrul Titlului de Cheltuială 58 Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014-2020 .

Se cere depunerea unei garanții de participare de 50.000 de lei, valabilă minimum 120 de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 31 iulie 2020.

Tronsoanele de cale ferată București-Constanța (225 km) și București-Predeal (140 km) au fost modernizate și în prezent se poate circula cu viteze de până la 160 km/oră, respectiv 140 km/oră.

Pentru mai multe informații despre proiectele pregătite de CFR SA, vă așteptăm în perioada 11-12 martie la Galați, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share